11 års fravær

Det er 11 år siden, Østrig sidst afviklede et Formel 1 Grand Prix på A1 Ring, der siden har skiftet navn til Red Bull Ring. Et fravær, som blandt andet Jenson Button er glad for nu er overstået.

Kevin Magnussen . Copyright McLaren Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 17/6 2014 klokken 09:06

De fleste kørere i Formel 1 feltet har aldrig kørt en Formel 1 bil på Red Bull Ring, der i den kommende weekend ligger asfalt til det første Østrigske Formel 1 Grand Prix i 11 år.

Jenson Button, som er feltets mest erfarne kører, ser tilbage på de 4 løb, han har tilbagelagt på banen, med meget positive øjne og glæder sig til at køre der igen.

Jenson Buttons bedste placering på banen var i 2003, da han blev nummer 4.

”Først og fremmest syntes jeg, det er godt, at vi er tilbage i Østrig,” udtalte han i et interview op til løbet med McLarens egen presseansvarlige.

”At Østrig kommer tilbage på Formel 1 kalenderen hænger godt sammen med, at de har haft flere store Formel 1 kørere og mestre igennem tiderne, samt at de ikke mindst har et verdensklasse hold.”

”Dernæst syntes jeg, det er et fantastisk arrangement på en fantastisk lokation,” tilføjede briten.

”Det jeg husker mest fra mine tidligere erfaringer med løbet, er den fantastiske klare alpeluft, de kolde morgentemperaturer inden solen ramte paddock, og så ikke mindst de hurtige sving, der heldigvis stadig eksisterer og er med til at give en helt speciel følelse inde fra cockpittet.”

”Jeg husker nogle af de spændende racerlinjer, især gennem sving 1. Det bliver spændende at se, hvor meget der er forandret, og hvor meget anderledes vi skal tage banen i de nye biler,” sluttede Button.

Kevin Magnussen har måske for en gang skyld en lille fordel på Red Bull Ring, eftersom han kørte på banen sidste år i Formula Renault 3.5 serien.

Du siger bare til, hvis du skal have køretimer ligesom din far. Copyright McLaren Media

”Red Bull Ring er en helt fantastisk bane. Det er en bane, hvor man aldrig rigtig kan slappe af, fordi den hele tiden skifter retning,” kom det fra Kevin Magnussen.

”Der er kun én rigtig langside, der kører forbi start mål, men der er masser af sving både før og efter, så det er minimal afslapning, man får.”

”Men det er jo samtidig det, der gør den så underholdende at køre på,” tilføjede danskeren.

”Hver omgang fylder dig med adrenalin, fordi svingene aldrig stopper. Du skal være opmærksom hele tiden og hele tiden være opmærksom på bilen, som du altid skal være sikker på gør, som du beder den om.”

”Fordi banen er så fysisk hård, er det vigtigt, at man kan stole på sin bil, ellers har men ikke kræfter til hele løbet.”

”Jeg glæder mig til løbet og syntes, det er en rigtig god tilføjelse til kalenderen. Det er en hardcore racerbane, som er fantastisk for publikum,” sluttede Kevin, som vil nyde godt af en del dansk opbakning.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull lovpriser Ricciardo Gratis guf til konsolracerne »