Zandvoort i problemer

Den massive opbakning til Max Verstappen, fik Liberty Media til at gå efter et Formel 1 løb i Holland. Det er på kalenderen allerede for 2020, men på grund af forestående kæmpe renoveringer og miljø hensyn, kan det gå i vasken.

Hollandske racerfans . Copyright Michael Ewert

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 14/11 2019 klokken 15:11

Det var længe på tegnebrættet, at Formel 1 skulle komme til København, men som de fleste ved, endte det hele med et brag, da borgerrepræsentationen i København trak følehornene til sig, da de var bekymrede for miljø og lokale klager.

I Holland gik det så markant anderledes, da Zandvoort lagde billet ind på at få Formel 1 tilbage, til landet med de mange tulipaner.

Liberty media fik en kontrakt på plads og Red Bull var forbi den lille bane, for at lave en opvisning.

Nu er der så slået tvivl om løbet bliver til noget - i første omgang bare i 2020. Men miljø forkæmpere er faktisk ude efter at få det stoppet helt.

Ud over det, egner banen sig - i dens nuværende form - ikke til Formel 1. Det betyder, at der skal laves en større renovering/ombygning af banen, hvilket betyder at banens økonomi allerede nu, er under pres.

Så selvom der allerede er udsolgt, er FIA og Libety Media ude for at sikre sig, at der er en plan B.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hülkenberg stolt over sin tid i Formel 1 FIA bryder nyt regulativ med overlæg »