Verstappen skuffet over Renault

Trods Renaults løfter om kraftigt opdaterede power-units for 2017, har Red Bulls Max Verstappen ikke fidus til motorleverandøren. Hollænderen kalder direkte Renaults motorer for ”meget skuffende”.

Barcelona 2017 pre-season test. Max Verstappen hos Red Bull . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 14/6 2017 klokken 13:06

I forhold til 2016 har den nye sæson vendt en del op og ned på styrkeforholdet i toppen af Formel 1. Således har Ferrari noget overraskende transformeret sig selv ved at bytte plads med Red Bull og de røde racere er nu Mercedes’ største rivaler i kampen om podiepladserne.

Det passer meget dårligt ind i Max Verstappens mesterskabsplaner.

Renault gik ellers ind til 2017-sæsonen med løfter om markant opgraderede PU’ere (power-units), men i forbindelse med Canadas Grand Prix nedjusterede Cyril Abiteboul overraskende fabrikkens forventninger til væsentlige opgraderinger i indeværende sæson ved at udtale, at den næste seriøse opgradering først vil komme i 2018.

Disse udtalelser var langt fra sød musik i Max Verstappens ører, som efter sin DNF på 11 omgang af Canadas Grand Prix udtalte, at hans sæson hidtil har været ”totalt crap” og at Renaults forsinkede motoropgraderinger er ”meget skuffende”.

Max Verstappen, Red Bull.
Copyright Red Bull Contentpool


I et interview mandag i det hollandske TV-show Peptalk fortsatte Verstappen kritikken:” "Jeg vil gerne vinde, og jeg tror, at teamet fuldt ud er i stand til at gøre det. Du kan se, at bilen er forbedret meget, men nu skal motorkraften også følge med.”

"Men i år sker der intet. Så det er jeg bekymret over. De (Renault, red.) lovede det, men i sidste ende er der ikke kommet væsentlige opdateringer i år. Det er meget skuffende."

"Og jeg er bekymret for næste år.”

"I år gik vi efter titlen som et hold, men vi er langt væk fra det mål."

Efter sin DNF i Canada udtalte Renault, at motorstoppet skyldtes et batterisvigt, hvilket var ret uheldigt, idet hollænderen på det tidspunkt lå på andenpladsen.

"Disse ting sker,” sagde Verstappen. "Det oplevede jeg også i gokart. Selvfølgelig ønsker du ikke at sådan noget skal ske igen, så det bliver de nødt til at arbejde mere på at rette."

Adspurgt, om dette ikke bare er en del af gamet, sagde han: "Både ja og nej. Alt er jo lavet for at det skal virke. Du bliver nødt til at fuldføre til mållinjen, og det afhænger naturligvis af hele pakken. "

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Rosberg: Jeg kommer ikke tilbage Force India overvejer navneskift »