Verstappen kan blive mester i denne weekend

Red Bull rådgiver Dr. Helmut Marko håber ikke på, at Verstappen sikrer sig sin anden VM-titel i denne weekend, men det er muligt for den hurtige hollænder, hvis heldet er med ham.

Max Verstappen og teamchef Christian Horner på podiet. Abu Dhabi 2021 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 30/9 2022 klokken 09:09

Der er næppe mange, der er i tvivl om, at Max Verstappen i år vil sikre sig sin anden VM-titel. Det er mere et spørgsmål om hvornår.

Det kan allerede blive på søndag, hvis alt flasker sig for hollænderen, der er i sit livs form, i en Red Bull-racer der er bedre end alt andet på gridden.

Det kræver dog en del held, for det er langt fra nok for Verstappen "bare" at vinde.

Når man ser nærmere på, hvad der skal til, er der ikke meget, der tyder på, at det vil lykkes for ham.

Hvis Verstappen vinder på søndag, skal de 3 matematisk mulige udfordrere slutte således, hvis mesterskabet skal komme i hus på søndag.

George Russell er ude af kampen, skulle Verstappen vinde, uanset hvor han placerer sig.

Sergio Perez skal slutte dårligere end nummer 4, hvilket set ud fra hans nuværende form, ikke er umuligt. Dog er han normalt god på de snævre baner. Skulle det regne, som det er forudset, vil Verstappens chance øges i forhold til Perez.

Charles Leclerc, der lige nu er nummer 2 i mesterskabet, skal slutte på P8 eller lavere, hvilket også virker meget usandsynligt, da Ferrari har vist sig meget stærke på de snævre baner. Max kan blot håbe på, at Ferrari igen misser strategien.

Ender Verstappen med at vinde, men ikke sikre sig mesterskabet, vil han med meget stor sandsynlighed sikre sig mesterskabet i Japan.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel: Stroll skubbede mig ikke ud Singapores GP: løbsoptakt »