USA's GP, løbsresumé: Bottas vinder og Hamilton er verdensmester

For sjette gang er Lewis Hamilton verdensmester i Formel 1. Bottas gjorde sig ligeså fortjent til rampelyset med en flot kørsel fra start til slut, men det er ikke svært at forstå, at alle øjne var på Hamilton denne søndag.

Mexicos GP 2019 . Copyright Mercedes AMG F1 - Wolfgang Wilhelm

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 3/11 2019 klokken 22:11

Top fem kom fornuftigt fra start, hvor især Bottas og Verstappen var flyvende. Det var en anden historie for Sebastian Vettel, der faldt hele vejen fra nummer to ned til en plads som nummer seks. Nedturen fortsatte for tyskeren, der til sidst blev tvunget helt ud af løbet, da hans hjulophæng slet og ret knækkede på vej ud af sving 9. Det gik kun en smule bedre for Leclerc, der dog ikke på noget tidspunkt havde pace nok til for alvor at være med i kampen, så denne stod mellem Bottas, Hamilton og Verstappen.

Bottas og Verstappen gik efter et løb med to pit-stops, mens Hamilton var noget mere agressiv og besluttede sig for kun at tage et enkelt stop. Verstappen kom ind for sit første stop på omgang 14, mens Bottas fulgte trop en omgang senere, alt dette mens Hamilton overtog føringen. Bottas gjorde sit for at mindske afstanden op til Hamilton, der lidt overraskende modsagde Mercedes' strategi og blev på banen til trods for at være blevet kaldt ind. Det varede dog kun kort.

Med friske dæk på var det Hamiltons tur til at lukke hullet op til de to foran, hvilket blev gjort lidt lettere, da Verstappen stoppede for anden gang på omgang 35 mens Bottas endnu engang fulgte efter. Hamilton var dermed tilbage i føring.

Hamilton gav undervejs udtryk for den bekymring, at hans dæk måske ikke kunne holde hele vejen. Han fik at vide, at der var mulighed for et ekstra stop, men på mest forbilledlig vis formåede Hamilton at holde sammen på det hele, og det var derfor op til Bottas selv at gøre arbejdet, hvis finnen ville have sin sejr denne eftermiddag i Austin.

En lille fejl fra Hamilton gav Bottas det tilløb, han havde brug for, men i første omgang afværgede Hamilton en overhaling, da han forsvarede sig bredt og holdt fast i føringen. Det varede dog kun til omgangen efter, og Bottas kunne nu uden de store problemer køre sig forbi på langsiden og i føring.

Verstappen kom tættere og tættere på, og havde på anden sidste omgang DRS til rådighed, men muligheden kom aldrig, da vores egen Kevin Magnussen blev offer for bremseproblemer, hvilket sendte ham i gruset for enden af baglangsiden. Det betød gule flag lige dér, hvor Verstappen ellers havde chancen for den afgørende overhaling.

Alexander Albon fik fortjent nomineringen som Driver of the Day, da han efter at have haft kontakt med Sainz i første sving og røget ned på sidstepladsen kørte sig helt op som nummer fem.

Daniel Ricciardo havde også en fin dag på kontoret med en sjetteplads skarpt forfulgt af Norris som nummer 7 og Sainz som 8, mens Nico Hülkenberg og Daniil Kvyat tog sig af de sidste pointgivende pladser.

Den 17. november venter årets anden sidste løb i Brasilien, der plejer at være vært for god underholdning og actionfyldte dueller.

Tillykke til Lewis Hamilton, der nu nærmer sig øverste linje i rekordbøgerne.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« USA's GP: Løbet LIVE - Sejr til Bottas Derfor manglede Leclerc fart »