Uacceptabelt: Kørerne i chok over banen i Austin

På tv-billederne fra fredagens frie træninger kunne man se Formel 1-bilerne hoppe og springe over asfalten på Circuit of the Americas i Austin, Texas. Nu retter kørerne en ualmindelig hård kritik af banens tilstand.

Start/mål-langsiden . Copyright Daimler-Benz

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 2/11 2019 klokken 12:11

Ferrari-køreren Sebastian Vettel var en af de første til at klage over bumpene på banen i Austin: "Det er den værste tilstand [for en bane], som vi har i Formel 1. Bump er normalt, men et par af dem fungerer nærmest som ramper", fortalte tyskeren efter fredagens træning på Circuit of the Americas.

I løbet af de seneste år har asfalten på banen fået flere bump og ujævnheder. Desuden findes der en lang revne i asfalten på tværs af start-/mållangsiden.

Den regerende (og nok kommende) verdensmester Lewis Hamilton er enig. "Det er den mest ujævne bane, jeg nogensinde har kørt på. Efter den første træning havde jeg hovedpine", fortalte englænderen, der satte bedste tid i den 2. frie træning.

Det er ikke bumpene som sådan der er problemet, "for de giver banen et vist præg, men her er det bare ekstremt,” mener Hamilton.

Sergio Perez er mere direkte i sin kritik og kalder banen direkte "uacceptabel". Bumpene er så kraftige, "at man kan komme til skade. Vi så, at enkelte kørere røg af banen med meget høj hastighed. Og det skyldes bumpene. Det bliver værre og værre hvert år, men nu er grænsen overskredet," mener Racing Point-køreren.

Verstappen er også enig: "Det er som et kæmpe vejbump eller en rampe. Et par steder har hjulene ingen kontakt med asfalten. Jeg er bange for, at jeg får en rygskade. Vi bliver nødt til at ændre det her," siger hollænderen.

Men nu er der ingen tid til at ændre det, så "deal with it," mener Verstappen.

Desuden kan mekanikken, altså både motor og gearkasse, tage skade af de kraftige bump på banen. De forskellige løbsingeniører bad gentagne gange kørerne om ikke at skifte gear, når de ramte et bump.

Så vi skal nok forvente os et par rystende omgange, når starten går…

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ingen Rich til McLaren 2021-regulativet forklaret: Økonomien »