To ekstra tokens til Honda

McLaren-Honda brugte to tokens i Malaysia, men nu har de fået dem tilbage.

Fernando Alonso . Copyright McLaren Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 7/10 2016 klokken 07:10

I Formel 1 er reglerne som bekendt sådan, at hvert team har en hvis antal af de såkaldte tokens, som de kan bruge på at udvikle deres motorer. Alle holdene har haft 32 at gøre godt med, men lige pt. har de så et forskelligt antal. Ferrari har brugt alle deres 32, mens Mercedes har brugt 26 og har 6 tilbage. Renault har så kun brugt 14, hvilket betyder at de har 18 tilbage. Hos McLaren-Honda burde man så have haft nul tilbage, fordi man brugte to i sidste weekend og en i denne, men sådan er det ikke helt.

Fernando Alonso foran Jenson Button
Copyright McLaren Media


FIA har nemlig givet Honda de to tokens, som de benyttede til sidste weekends opdatering tilbage, fordi man har vurderet, at den opdatering ikke var en opdatering som skulle skaffe mere fart, men derimod holdbarhed. Det har en talsmand for McLaren netop været ude at udtale.

"FIA kom hen til os i Malaysia og fortalte at vores opdatering var en som skulle være motoren mere holdbar, så derfor skulle det ikke koste os nogle tokens," udtaler en talsmand for teamet.

Jenson Button og Fernando Alonso
Copyright McLaren Media


Alt dette betyder at McLaren-Honda efter denne weekend vil have to tokens tilbage, som de kan bruge i resten af sæsonen. Så må vi bare venter og se, hvad de bruger dem på og hvordan det i øvrigt kommer til at gå dem i den kommende weekend, hvor de er på Hondas hjemmebane i Japan. I sidste sæson gik det ikke godt, fordi der var vist nok en der råbte noget med "biiiiib biiib GP2-motor," men det går noget bedre i år, så mon ikke de nok skal klare sig.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ricciardo: Usikkerhed kan få os tættere på Japans GP: 1. frie træning. Rosberg hurtigst »