Tabet af Marchionne hænger sammen med Ferraris nedtur

Den tidligere tekniske chef for Ferrari, Ross Brawn, mener at det er tydeligt, at det pludselige dødsfald af Ferraris tidligere præsident, Sergio Marchionne, hænger tæt sammen med holdets nedtur i Formel 1.

Maurizio Arrivabene (tv) Sergio Marchionne (m) og Mattia Binotto (th). Julen 2017. . Copyright Ferrari Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 9/10 2018 klokken 15:10

"Der er igen tvivl om, at Marchionnes død, gjorde ondt på Ferraris performance," udtaler Ross Brown i en pressemeddelelse der er sendt ud efter Japans Formel 1 Grand Prix.

Sergio Marchionne tilskrives æren for at have lykkedes at vende, både Ferraris bilproduktion, men også deres Formel 1 hold, til en overskudsgivende vindende forretning.

Så det er ikke underligt, at når en mand som Marchionne pludselig og totalt uventet dør, påvirker det en organisation som Ferrari.

"Der er ingen tvivl om, at Ferrari har en meget stærk pakke i år," kom det fra Brawn.

"Det skyldes helt klart, en stor indsats på fabrikken over de seneste år, der har fået holdet til at lykkes med at lukke hullet op til Mercedes."

"Hvis man sammenligner med raceren for blot et år siden, er der ingen tvivl om, at den også er blevet langt mere stabil, så hvad er problemet så for dem?"

"Det er Marchionnes dødsfald. Manden havde en enorm betydning for holdet. Han sikrede at alle arbejdede i samme retning og sikrede dem den arbejdsro, det kræver at få et hold til at performe."

"Det er fuldt forståeligt, at de bliver ramt af det. Men det er så he, at det er vigtigt at de står sammen, frem for at begynde at komme bed bebrejdelses-spillet."

Marchionne gennemgik en simpel skulderoperation, midt i juli måned. Men komplikationer betød at man kort efter, annoncerede at han ville trække sig fra posten som Ferrari præsident.

Dagen efter, d. 25. juli, som var to dage efter det tyske Grand Prix. Døde han.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« FIA afviser beskyldninger Red Bull imponeret over Honda »