Spa er Verstappen land

I denne weekend køres det Belgiske GP, på banen i Francorchamps. Her strømmer F1 fans lige nu til fra hele verdenen, men en gruppe stjæler billedet.

Spaniens Grand Prix 2017. Torsdag . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan Nicolaisen (ani@bmf1.dk) d. 25/8 2017 klokken 13:08

Francorchamps er i den grad indtaget af F1 fans fra hele verden. Selvom McLaren køreren Stoffel Vandoorne der har hjemmebane, det er dog de orange farver og det Hollandske flag, der er dominerende her nede blandt publikum, der støtter deres landsmand Max Verstappen.

Den kun 19 årige F1 kører, Max Verstappen, der kørte F1 inden han fik sit kørekort, er på rekordtid blevet folkeeje i Holland. Han er godt nok født i byen Hasselt i Belgien, men er opvokset i Holland.

Belgien der grænser op til Holland, er tit besøgt af Hollandske F1 fans til det Belgiske GP, i år er antallet af Hollændere dog vokset helt enormt.

Dedikerede Max Verstappen fans, hylder ham i deres camp.
Copyright BMF1


Det er selv på de omkringliggende campingpladser, at det hollandske flag vajer over telte og biler. Der er oven i købet oprettet en pop-up butik i en tidligere kiosk i Francorchamps, der udelukkende sælger Verstappen merchandise.

Mange Hollændere kommer, til banen i Red Bull officielle trøjer, men flere er klædt i de orange farver, selv om der er nogle lange afstande og gå, kommer nogle fans i traditionelle Hollandske træsko. På tribuner er der flag og bannere, der markere deres støtte til Max.

Max Verstappen, den eneste Hollænder der har vundet et F1 løb, hans far Jos Verstappen fik kun et par podieplaceringer i hans F1 karriere. Max er vel reelt den første Hollænder, der med tiden har en chance for, at vinde verdensmesterskabet. Derfor er der meget fokus på Max Verstappen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Belgiens GP - 1. frie træning Belgiens GP - 2. frie træning »