Schumachers familie: Vi følger Michaels ønske

Michael Schumachers fans har længe været holdt i uvished om den syvdobbelte verdensmesters helbredstilstand efter dennes alvorlige skiulykke. Nu er familien imidlertid kommet med en udtalelse på tyskerens officielle Facebook-side.

Monacos Grand Prix 2001 . Copyright Ferrari

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 2/1 2019 klokken 18:01

Schumacher pådrog sig som bekendt alvorlige hovedlæsioner ved sin skiulykke, på trods af at han bar hjelm. Siden september 2014 bliver Formel 1-legenden behandlet i sit hjem i Gland ved Genevesøen for følgerne af ulykken. Og som bekendt har det fra dag 1 været sparsomt med oplysninger om Schumachers egentlige tilstand.

Opslaget fra familien på Facebook den 2.1.2019 ændrer i den henseende ikke særligt meget, for det indeholder ingen konkrete oplysninger om Schumachers egentlige tilstand.

Til gengæld takker familien alle Schumachers fans og følgere for deres støtte og fortæller om nye tiltag i deres bestræbelser på at fortsætte med at fortælle historien om Schumacher som racerkører. I Tyskland, i Motorworld Köln-Rheinland, har der siden sommeren 2018 været en fast udstilling om Schumachers liv. Desuden vil der blive offentliggjort en app, som skal fungere som et "virtuelt museum".

Schumachers liv og nuværende situationer berører mange. Som så mange andre bliver FIA’s præsident Jean Todt også følelsesladet, når snakken falder på Schumacher. I et interview med den tyske avis ”Welt” fortæller Todt, at han betragter venskabet med den tidligere Formel 1-kører som en stor gave. ”Schumacher kæmper mod en forfærdelig skæbne”, siger den 72-årige franskmand og tidligere holdchef for Schumacher.

"Hans familie kæmper lige så hårdt, og selvfølgelig er vores forhold eller rettere venskab ikke som det var engang. Det er fordi, at vi ikke kan kommunikere på samme måde som tidligere", fortæller Todt. Han har i løbet af de seneste år set flere Formel 1-løb i fjernsynet sammen med Schumacher: "Og vi kommer nok til at se endnu flere løb sammen," bemærker Todt.

Ungarns Grand Prix 2001 - Podiet med Michael Schumacer, Rubens Barrichello og Jean TodtUngarns Grand Prix 2001 - Podiet med Michael Schumacer, Rubens Barrichello og Jean Todt
Copyright Ferrari


Familien uddyber i deres udtalelse dog indirekte årsagen til den manglende information, nemlig at dette er Michael Schumachers eget specifikke ønske: ”Vi beder om forståelse for, at vi i overensstemmelse med Michael [Schumachers] ønske fortsat vil værne om hans privatsfære, især når det drejer sig om et så følsomt emne som hans helbred.”

Her følger en oversættelse af Schumacher-familiens Facebook-opslag:

Vi glæder os over og er af hjertet taknemmelige for, at I i morgen [den 3.1.2019] kan fejre Michaels 50. fødselsdag sammen med ham og sammen med os. Som en gave til ham og til os har Keep Fighting Foundation skabt et virtuelt museum. Den officielle Michael Schumacher-app offentliggøres i morgen, så vi alle kan mindes Michaels succeser i fællesskab. Appen er endnu en milepæl i vores bestræbelser på at leve op til hans og jeres forventninger ved, at vi fejrer det, som han har præsteret. Vi ønsker jer god fornøjelse med den.

Michael kan være stolt over det, han har opnået - og det er vi også. Derfor mindes vi hans succeser med udstillingen Michael Schumacher Private Collection i Köln, ved at offentliggøre minder på de sociale medier og ved at fortsætte det almennyttige arbejde via Keep Fighting Foundation. Dermed ønsker vi endnu engang at rettet blikket mod hans sejre, hans rekorder og hans jubel.

I kan være sikre på, at han er i de bedste hænder, og at der bliver gjort alt menneskeligt muligt for at hjælpe ham. Vi beder om forståelse for, at vi i overensstemmelse med Michael [Schumachers] ønske fortsat vil værne om hans privatsfære, især når det drejer sig om et så følsomt emne som hans helbred. Desuden vil vi gerne udtrykke vores dybfølte tak for jeres venskab og ønsker, at I må få et godt og lykkeligt 2019.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vind billetter til Dansk Motorsport Award 2019 2019-regulativ uden smuthuller (endnu) »