Ricciardo og Renault skifter det hele

Op til Ungarns grand prix har Renault valgt at skifte hele motorindmaden i australierens bil. Det betyder, at Ricciardo starter bagerst i feltet - men han rykker kun to pladser tilbage.

Daniel Ricciardo . Copyright BMF1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 4/8 2019 klokken 14:08

Efter en katastrofal kvalifikation kan det næsten også være lige meget: Ricciardo røg ud i Q1 og skulle normalt have startet som nr. 18.

Derfor har Renault valgt at skifte alle motorkomponenter i Ricciardos R.S. 19. Selv om han starter sidst, har han helt nyt materielt til dagens løb.

I det tyske bilblad Autobild har Renault ellers fortalt, at deres power unit har 1000 hk. Det er ret unormalt, at en motorproducent melder klar ud angående effekten, og Reanult er også de eneste, der har gjort det.

Det fik Verstappen til at sige, at hvis deres power unit virkelig har 1000 hk, så må deres bil virkelig være dårlig, siden de ikke kan følge med.

Ricciardo udgik da også af Tysklands grand prix sidste uge pga. et mekanisk problem.

1000 hk kan lyde af meget, men i 1986 havde en 1,5 BMW-turbomotor næsten 1500 hk. Det var dog andre tider og andre regler...

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bottas missede pole Ungarns GP: Løbet LIVE »