Ricciardo: Jeg lukker bare øjnene

Hvordan står Red Bull til kvalifikationen, og hvad sker der inde i hovedet på en Formel 1-kører, når farten ligger i omegnen af 350 km/t ned af langsiden? Det gav Daniel Ricciardo, Red Bull, et svar på til journalist her på Monza.

Billeder fra Japan 2015 . Copyright Red Bull Photofiles

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 3/9 2016 klokken 12:09

Foruden ekstrem højteknologi, downforce, svinghastigheder m.m., så er topfart en af de mest markante elementer i en Formel 1-racer, og for mange virker denne del af F1-racing nærmest ubegribelig og samtidig farlig.

Derfor er det også et relevant spørgsmål at stille til kørerne, hvilket en kvindelig journalist så gjorde til Daniel Ricciardo, Red Bull, umiddelbart efter fredagens 2. frie træning. Men svaret overraskede hende utvivlsomt.

”Daniel, farten er jo helt fantastisk med 350 km/t. Kan du beskrive, hvordan det er at sidde i en bil med 350 km/t, og hvad man gør? Er det ikke fantastisk?” forsøgte hun sig.

”Tjah, jeg lukker øjnene… for at være helt ærlig, så ønsker jeg bare ikke at være med til det,” lød det kække svar fra Ricciardo.

Daniel Ricciardo.
Copyright Red Bull Contentpool


”Så snart vi kommer over 300 km/t, så er øjnene bare lukket på mig, og så venter jeg bare på at Simon, min ingeniør, melder over radioen, hvornår jeg skal bremse.”

”Så sidder jeg bare der med lukkede øjne og venter på, at der bliver sagt ’BREMS’ i radioen. Og når bilen decelererer ned til under 300 km/t, så åbner jeg mine øjne og er med igen.”

”Der er derfor faktisk omkring 50 km i et løb, hvor det er som om jeg befinder mig midt i en ond drøm,” lød det med et stort grin fra australieren.

I den mere seriøse ende af skalaen fortalte Ricciardo til os, at Red Bull stadig er lidt bagefter og har brug for at alt flasker sig under lørdagens kvalifikation.

Daniel Ricciardo mener, at det bliver svært at nå op til Ferrari.
Copyright Red Bull Contentpool


”Alt fungerer fint, men vi behøver måske en lille smule held for at være med helt fremme,” lød det fra Ricciardo. ”Ferrari er måske en lille smule længere fra os, end vi forventede.”

”Jeg tror, at deres tophastigheder er bedre, men i svingene er vi en lille smule mere konkurrencedygtige. Så det bliver svært, men ikke umuligt. Vi gør, hvad vi kan.”

”Jeg er ikke helt sikker på, at vi kan komme derop (til Ferrari, red.), men det er da klart, at jeg er optimistisk, selv om der er et gab på næsten et halvt sekund,” sluttede Ricciardo.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Button har misset båden! Italiens GP: Kvalifikationen live. Pole til Hamilt »