Pirelli P Zero Hypersoft får debut i Monaco

Pirellis ekstra, ekstra bløde dæktype, kaldet hypersoft, får debut i årets Grand Prix i Monaco.

Pirelli hypersoft . Copyright Pirelli

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 23/5 2018 klokken 18:05

Banen i Monte Carlo er på alle måder unik. Den er snæver, langsom, udfordrende, kort - og ville aldrig komme i betragtning, hvis man i dag skulle finde en ny by-bane til Formel 1 kalenderen. Men Monaco er også glamour, prestige, fester - og løbet alle kørere drømmer om at vinde.

Pirelli hypersoft - lyserødt dæk til 2018 sæsonen. Debut i Monaco
Copyright Pirelli


Netop det faktum at banen er den korteste (3.337 meter) og langsommeste i kalenderen, gør at Pirelli i denne weekend vil tilbyder Hypersoft dækket til kørerne. Hypersoft er nyt i 2018 og kendetegnet ved lyserøde dæksider.

Haas teamet valgte ikke at teste Hypersoft-dækket i vintertesten på Barcelona banen, men Kevin Magnussen fik afprøvet dækket under den seneste test: "Vi prøvede faktisk hypersoft dækket i Barcelona testen. Naturligvis vil dække agere meget anderledes i Monaco hvor dæk-energierne er meget lavere og temperaturen vil være anderledes. Og asfalten osv... Når vi kommer dertil vil vi prøve at lære så meget som muligt om hypersoft dækket i Monaco"

I 2017 hed det blødeste dæk Ultrasoft og havde lilla dæksider, men i år har Pirelli udvidet sortimentet med to nye typer: Hypersoft og Superhard. Superhard vil næppe komme i brug i 2018, men Hypersoft har været nødvendigt for at udnytte optimalt at racerne fra 2017-sæsonen blev bredere og fik 20% bredere dæk.

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Fart på Aston Martins F1-motorudvikling Bottas hylder Häkkinen »