Perez pines af Racing Points beslutning

Selv om man har støttet op om sit team i tykt og tyndt, leveret varen og har en kontrakt for næste år, er det ikke ensbetydende med, at man bliver behandlet ordentligt. Nu melder flere kørere sig med deres sympati for Perez.

Aserbajdsjans Grand Prix 2018 . Copyright Force Inda

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 11/9 2020 klokken 18:09

At Formel 1 kan være en ubarmhjertig og barsk sport kan Sergio Perez nu også skrive under på. Efter syv år i med- og modgang er skilsmissen nu en realitet.

Onsdag den 9.9. blev han ringet op af Lawrence Stroll, der kort og godt fortalte, at man ikke agtede at fortsætte med Sergio Perez som kører i det nye Aston Martin-team næste år. Til gengæld får Vettel som bekendt lov til at køre i samme team som Lance Stroll – på trods af, at Sergio Perez anses som en langt bedre kører end Lance Stroll.

Lance StrollLance Stroll
Copyright BMF1


Derfor har flere kørere nu også udtrykt deres sympati for Perez. For eksempel udtaler Max Verstappen iht. motorsport-total.com, at han ikke mener, at Perez er meget langsommere end Vettel i samme bil. Med andre ord får Racing Point hhv. Aston Martin ikke en hurtigere kører ved at vælge Vettel frem for Perez.

Max Verstappen, Østrigs GPMax Verstappen, Østrigs GP
Copyright BMF1


Carlos Sainz er mere direkte i sin kritik af den måde, som Perez er blevet behandlet på: Spanieren udtaler ifølge n-tv.de: "Checo [Sergio Perez] har igennem mange år haft et tillidsfuldt forhold til teamet. Han har beskyttet teamet mod at gå fallit. Nu har de langt om længe præsteret at bygge en god bil, og så gider de ikke fortsætte med ham. Jeg bliver en lille smule sur, fordi jeg har et godt forhold til ham, og fordi jeg respekterer ham som kører.”

Carlos Sainz Jr., Silverstone GPCarlos Sainz Jr., Silverstone GP
Copyright BMF1


Både torsdag og fredag har Sergio Perez virket som en knækket mand i Mugello. Flere iagttagere beskriver ham som trist og irriteret, og måske forklarer hans humør også hans meget svingende præstationer i fredagens frie træninger – og uheldet med Räikkönen.

Reelt set er det kun ledige sæder hos Haas og Alfa Romeo næste år. Perez har selv udtalt, at han ikke har nogen plan B.

Til gengæld har han en masse sponsorer i ryggen, kæmpe erfaring, flere podieplaceringer og er en højt respekteret kører. Så spørgsmålet er måske mere, hvor vi finder ham i F1 næste år end om vi finder i F1 næste år. Hos Haas?

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Toscanas GP: 2. frie træning Straf til Perez »