Nyt amerikansk F1-team på vej

Ifølge tidligere F1-teamchef Otmar Szafnauer er et ny amerikansk team på vej til Formel 1.

Otmar Szafnauer. Tysklands Grand Prix 2019 . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 31/7 2024 klokken 15:07

Amerikansk motorsport har i adskillige år haft et uforløst forhold til Formel 1 med flere forsøg på at etablere sig med et egentligt team.

Efter det kuldsejlede USF1-projekt i 2010 lykkedes det endelig med det nuværende Haas F1, der siden har etableret sig solidt på F1-gridden, men nu er de første streger til et nyt amerikansk team i Formel 1 ved at blive slået.

Det oplyser tidligere BAR-Honda, Force India og Alpine teamchef Otmar Szafnauer i en James Allen F1 Podcast.

"Jeg har arbejdet med nogle organisationer i Nordamerika, som har midlerne til at starte et 11. hold," oplyste Szafnauer.

"Det er ikke Andretti (IndyCar-team der fik afslag på F1-ansøgning, red.). Nu er vi bare ved at få nogle af byggestenene på plads for at sikre, at vi har alt, hvad der skal til for at få succes med både at starte et team og få en plads (på gridden, red.). Så, du ved, det er også interessant."

Læs også:
F1 afviser Andretti >>>

Personlig konflikt mellem Andretti og Liberty Media? >>>

Det er uklart, hvem de amerikanske investorer, som Szafnauer er knyttet til, er, men F1 oplever i øjeblikket et enormt boom af interesse i USA og Szafnauers involvering i projektet vil være et løft, fordi han forstår dynamikken i, hvordan F1's paddock-politik fungerer.

Trods afslaget fortsætter Andretti Global med forberedelserne til 2026-sæsonen. Kilder antyder, at gruppen, ved at være så højlydte om den måde, de har følt sig behandlet på i ansøgningsprocessen, ikke har gavnet deres sag.

Den mulige udvidelse af F1-gridden til 11 hold har været et kontroversielt emne det seneste år, hvor FIA har valgt at åbne for udvælgelsesprocessen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alpine udnævner ny teamchef Wheatley forlader Red Bull - fortsætter hos Audi »