Nu eller aldrig for Bottas

Valteri Bottas fik den perfekte start på 2019 sæsonen men faldt igennem da det virkelig gjaldt. 2020 vil være hans sidste chance for at blive verdensmester, en chance han i den grad vil forfølge.

Valtteri Bottas . Copyright BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 13/1 2020 klokken 10:01

"Jeg ville have svært ved at acceptere, at der er en jeg ikke kan slå," udtaler den finske Mercedes kører Valteri Bottas i et optaktsinterview med Autosport.

"Det er meget svært at slå Lewis, men jeg ved at jeg kan gøre det," kom det yderligere fra ham.

2020 skal være året for Bottas, ifølge ham selv, ellers kommer det næppe til at ske.

I 2019 så vi Bottas komme fra start på sæsonen, med en fornyet energi og en viljestyrke, der viste at han kunne gøre det. Men hen over sæsonen faldt tingene fra hinanden, da bilen udviklede sig i en retning der ikke passede Bottas, samtidig med at Hamilton fandt storformen frem.

Ifølge Bottas er det dog ikke det at slå ham på banen der er den helt store udfordring, det er det mentale overskud Hamilton har, der gør ham så svær at knække.

Da Nico Rosberg formåede at slå Hamilton, var det meget på psyken, men Hamilton er i langt bedre psykisk balance nu og derfor meget svære at slå.

"Jeg ved at jeg virkelig skal grave dybt, for at finde en vej til at slå ham, men det er også det jeg er villig til at gøre," tilføjede finnen.

"Jeg skal se hvodan jeg selv kan gøre det bedre, samtidig med at jeg skal være bedre til at arbejde sammen med mekanikerne."

"Det bliver helt sikkert hårdt arbejde hver dag. Det er bare ikke nemt at slå ham, det kræver virkelig meget og det vil være med til at presse mig, hver dag," sluttede Bottas.

Det bliver interessant at se, hvordan de forskellige hold kommer til at presse hinanden, her i den sidste sæson inden de store forandringer i 2021. Om det igen er Mercedes der vil presse hinanden eller om Red Bull kan fortsætte hvor de slap.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Abiteboul: Ocon giver Renault ny energi og mindre Hulken var ikke god nok »