Mere frihed til race

FIA har med øjeblikkelig virkning, valgt at fjerne den såkaldte Max Verstappen regel. Reglen der forbyder at skifte retning under nedbremsning, som den unge hollænder blev så kendt for i 2016.

Ungarns GP 2015 . Copyright Red Bull Photofiles

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 23/3 2017 klokken 12:03

Med nye ejere af Formel 1, er der også blevet åbnet op for mere underholdning og tættere race.

FIA Race direktør, Charlie Whiting, har meldt ud, at man ikke vil straffe kørere for at skifte retning under nedbremsning, som fik øgenavnet Verstappen reglen sidste år.

”Vi ønsker, at kørerne får flere muligheder for at kører rigtigt race, hvorfor vi har besluttet at fjerne denne regel”, kom det fra Charlie Whiting.

Det betyder dog ikke, at en kører bare kan kører bredt og gøre det nærmest umuligt at overhale.

”Det er fortsat forbudt, at skifte spor under nedbremsning, på en decideret farlig måde. Man må ikke kører langsommere end nødvendigt, for at holde en anden tilbage og man må ikke lave træk, der kan være til fare for andre kørere”.

”De enkelte løbs stewards opgave vil være, at se på om køreren var til fare for en anden, ikke om han skiftede retning under nedbremsning”, påpegede Charlie Whiting.

Dette skal nok få Sebastian Vettel til at brokke sig!

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Honda glade for McLaren Hajfinner og T-vinger forbydes i 2018 »