Manor mister vigtig sponsor

I kølvandet på degraderingen af Rio Haryanto til test- og reservekører mister det lille Manor Racing samtidig en vigtig sponsor.

Dobbelt Manor . Copyright Manor Racing

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 18/8 2016 klokken 10:08

Økonomi og sponsorer er to vigtige nøgleord i dagens Formel 1-cirkus, og tabet af sidstnævnte koster på bundlinien samt vanskeliggør vigtige (og kostbare) opdateringer på bilen. Nu må Manor vinke farvel til en af sine sponsorer.

Efter Ungarns Grand Prix skulle Manor Racings indonesiske kører, Rio Haryanto, ifølge sin kontrakt have lagt 7,5 mio euro for at få lov til at fortsætte i sædet. Imidlertid lukkede indoneserens hovedsponsor for pengekassen, og sædet er derfor nu gået til Renault og Mercedes' test- og reservekører Esteban Ocon, som frem over skal danne par med Pascal Wehrlein.

Rio Haryanto, Manor Racing.
Copyright Manor Racing


Selv om Haryanto fortsætter hos Manor som test- og reservekører, ønsker den 23-åriges sponsor, det statslige olieselskab Pertamina, alligevel ikke at fortsætte sit sponsorat.

"Manor Racing har tilbudt at lade os fortsætte med vores reklamer på sine biler. Vi har dog besluttet at indstille samarbejdet," hedder det i en officiel meddelelse fra olieselskabet.

Betydningen af en indonesisk kører i Formel 1 er stor. Således kalder en talsmand for den indonesiske regering Haryantos degradering for "skuffende".

Rio Haryanto var landets første F1-kører, da han fik sin debut under Australiens Grand Prix i marts.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ikke så vigtigt at slå Manor Alonso: Man skal være hjerteløs »