Ikke så vigtigt at slå Manor

Sidstepladsen er normalt ikke et sted, som mange kunne tænke sig at slutte sæsonen, men hos Sauber gør det ikke så meget.

Pascal Wehrlein . Copyright Manor Racing

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 17/8 2016 klokken 19:08

Manor Racing har traditionelt set været det dårligste hold i Formel 1. Teamet kom ind i feltet inden 2010 sæsonen, hvor man fik debut under navnet Virgin Racing. I denne sæson har teamet dog taget et skridt op ad, hvilket har udmøntet sig i et point og en nuværende næst sidsteplads i konstruktørmesterskabet. Holdet på sidstepladsen er Sauber Motorsport, et hold som man skulle mene har større ambitioner end at slutte som nummer sidst, men sådan er det åbenbart ikke.

Felipe Nasr
Copyright Sauber Motorsport


Felipe Nasr fortæller nemlig at det ikke er nødvendigt for Sauber, at slå Manor, fordi de allerede er begyndt at fokusere på den kommende sæson.

"Vi kommer godt nok med nogle opdateringer til Spa, men vores fokus ligger på at blive klar til 2017 sæsonen. Derfor er det ikke vildt kritisk at slå Manor i konstruktørmesterskabet, fordi vores fokus ligger simpelthen et andet sted. Det er dog klart at vi vil give det et forsøg, fordi der er stadigvæk en masse løb tilbage, hvor vi kan score nogle point, hvis vi kan få bilen til at køre ordentligt," lyder det fra den brasilianske Sauber-kører.

Pascal Wehrlein
Copyright Manor Racing


Manors ene point kom ved hjælp af den tiendeplads som Pascal Wehrlein hentede i Østrig, mens Saubers bedste placeringer ind til videre har været nogle 12 pladser. Derfor må man tro at bilerne er rimelig tæt på hinanden, mens det er kørerne som er den afgørende faktor. Her må man så nok sige at Manor har en rimelig god føring, fordi Pascal Wehrlein og nu Esteban Ocon er nok to af de største talenter i sporten lige pt. så dem får Sauber svært ved at slå, hvis de ikke gør deres bil bedre end Manor-raceren. Det er i øvrigt ikke første gang at Sauber får bank af Manor, det gjorde de også i 2014.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tost: Vi kan blive nummer fem Manor mister vigtig sponsor »