Lundgaard går efter Formel 2-mesterskabet

Selv om der kun er 2 afdelinger tilbage af Formel 2-mesterskabet, så går den danske rookie, Christian Lundgaard, målrettet efter at blive mester i serien.

Christian Lundgaard på podiet i Østrig 2020. . Copyright Getty Images

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 26/11 2020 klokken 11:11

Der er tæt kamp i toppen af årets Formel 2-mesterskab, og selv om der på kalenderen kun resterer fire løb fordelt på to afdelinger, går Renault F1 juniorkøreren Christian Lundgaard målrettet efter at tage sejren i det samlede mesterskab.

Opgaven ser ikke nem ud, da der er hård kamp i toppen af rugekassen til det forjættede Formel 1. Således ligger Lundgaard på en 4. plads med 145 point og ligger dermed tæt på 3. pladsen, der besættes af Red Bull-junioren Yuki Tsunoda, som har 147 point. Mick Schumacher fører mesterskabet med 191 point.

I denne første weekend på banen i Bahrain køres der på den traditionelle grandprix-bane, men i sidste afdeling anvendes et nyt lynhurtigt layout af banen, som med nogen ret kan kaldes det tætteste F1- og F2-serien kommer en amerikansk (næsten) ovalbane.

Trods det at 2020 er Lundgaards første år i Formel 2 er det alligevel blevet til 2 sejre og 4 podieplaceringer samt en enkelt pole position. Det kunne nemt være blevet endnu bedre, men blandt andet har episoder udenfor danskerens indflydelse betydet et stort tab af point. Bl.a. har ingeniørerne hos Art Grand Prix, Lundgaards team, haft mere end svært ved at kalibrere bilen, hvilket, efter sigende, skyldes de nye 18” fælge, serien kører med nu.

Christian Lundgaard, Art Grand Prix.Christian Lundgaard, Art Grand Prix.
Copyright Getty Images-Art Grand Prix


Men alt kan stadig ske. Lundgaard er 45 point efter den førende Mick Schumacher, der kører sin anden sæson i Formel 2 og nu rygtes til Haas F1 i 2021. Interessant nok var tyskeren ikke at finde i top-6 i mesterskabet efter de første fem afdelinger, så meget kan stadig ske.

Christian Lundgaard har ikke siddet i en Formel 2-racer siden sidste afdeling for to måneder siden, men den 29. oktober testede han Renaults Formel 1-racer fra 2018 på banen i Bahrain.

"Det bliver fedt at komme i gang igen, ” fortæller Lundgaard fra Bahrain.

"Grundet Corona-karantæne deltog jeg ikke i Formel 2 testen på denne bane i starten af året, men jeg har heldigvis lige testet Formel 1 på banen, så jeg føler alligevel, at jeg kommer godt forberedt.“

“Der er jo en del point, der skal indhentes, hvis jeg skal forsøge at rykke tre placeringer frem i mesterskabet. Udgangspunktet er stadig at køre efter mesterskabet, men jeg ved også, at det bliver svært. Så det bliver vigtigt, at vi leverer to gode og konstante weekender.”

“Jeg mødes snart med teamet på banen og så skal vi forsøge, at samle så meget information som overhovedet muligt, så vi har det bedst mulige udgangspunkt ved første træning fredag. Vi har kun 45 minutters træning inden vi skal i kvalifikation, så der er ikke så mange muligheder for at prøve forskellige ideer, så det er vigtigt at have et godt udgangspunkt,” lød det fra Lundgaard.

Stilling i toppen af Formel 2 ser således ud:

1. Mick Schumacher, Prema Racing #22, 191 point
2. Callum Illot, Uni-Virtuosi Racing #4, 169 point
3. Yuki Tsunoda, Carlin #7, 147 point
4. Christian Lundgaard, ART Grand Prix #6, 145 point
5. Robert Shwartzman, Prema Racing #21, 140 point
6. Nikita Mazepin, Hitech Grand Prix #24, 140 point

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Magnussen har fundet ny løbsserie Bahrains GP: Løbsoptakt »