Opdateret: Lauda tilbage på intensiv

Fem måneder efter en lungetransplantation er Niki Lauda tilbage på hospitalet. Diagnosen er ikke helt ufarlig for ham i hans nuværende tilstand: Influenza.

Bahrains GP 2015 . Copyright Mercedes AMG GP

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 6/1 2019 klokken 13:01

Den 69-årige østriger bliver i øjeblikket behandlet på „Allgemeinen Krankenhaus (AKH)“ i Wien, fortæller hospitalet til de tysksprogede nyhedsmedier. "Han bliver behandlet hos os på intensivt afsnit", siger talspersonen for hospitalet, Karin Fehringer.

Den østrigske avis "Kronen" fortæller desuden, at Laudas immunforsvar stadig er så svækket efter lungetransplantationen, at en omgang influenza kan gå hen og blive meget farligt for den tidligere Formel 1-verdensmester, hvis sygdommen ikke bliver behandlet rigtigt og rettidigt.

Der har tidligere været rygter om en lungebetændelse, men det afviser Laudas behandlende læge Walter Klepetko: Lauda er "meget medtaget", men situationen er ikke livstruende.

Lauda ligger hverken i koma eller er lænket til sengen, fortæller Klepetko. Hans patient er regelmæssigt oppe at gå. Alligevel er situationen grundet det store indgreb i sommers "ikke så enkel som den ville være ved raske personer. Situationen er kompleks."

I starten af august sidste år måtte Lauda have en ny lunge, da en lungebetændelse udviklede sig dramatisk: Hans immunforsvar var begyndt at angribe lungen.

Tilbage i december var Lauda meget optimistisk omkring sit helbred og regnede med at troppe op til sæsonens første Formel 1 Grand Prix i Australien til marts: "Lægerne har sagt, at jeg skulle være helt frisk efter en måned.“

Der er umiddelbar ingen tidshorisont for, hvor længe Lauda skal blive på hospitalet.

Vi ønsker Niki Lauda god bedring.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Racing Point vil være et topteam Besøg på Renault F1 fabrikken i Enstone - del 3/3 »