Kvindelig testkører fortsætter hos Alfa Romeo

Alfa Romeo Racing F1-teamet har i dag annonceret, at de fortsætter samarbejdet med den 25-årige kvindelige colombianske racerkører, Tatiana Calderón, i 2019-sæsonen.

Antonio Giovinazzi . Copyright Pirelli Media

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 1/3 2019 klokken 17:03

Kvinder har altid været en del af motorsportens verden, og mange af dem har opnået stor succes i alverdens motorsportsklasser.

Danske Christina Nielsen har f.eks. vundet det amerikanske IMSA-mesterskab i GTD-klassen to gange.

Flere motorsportshold er begyndt at få øjnene op for de kvindelige talenter, og det bliver mere og mere almindeligt at se kvinder i motorsport.

Kvindelige kører har ofte været en del af Formel 1, og nu bekræfter Alfa Romeo, at det også er tilfældet i 2019.

Mexicos Grand Prix 2018. Tatiana Calderon som skal teste for Alfa Romeo Sauber i næste ugeMexicos Grand Prix 2018. Tatiana Calderon som skal teste for Alfa Romeo Sauber i næste uge
Copyright Sauber


Den 25-årige colombianer, Tatiana Calderón, blev tilknyttet Alfa Romeo Racing (tidligere Sauber), som udviklingskører tilbage i 2017.

Samarbejdet fortsatte i 2018, hvor Tatiana testede F1-raceren flere gange.

Første gang var i oktober, hvor hun testede 2018-raceren ved et promo-event i Mexico, og senere på året da hun testede 2013-raceren ved en todages test på Fiorano-banen.

Alfa Romeo Racing har været så tilfredse med Tatiana, at de har valgt at fortsætte samarbejdet i 2019, hvor hun også vil få mere tid bag rattet af en F1-racer.

”Vi er glade for at annoncere, at vi vil fortsætte samarbejdet med Tatiana, som vores testkører” siger teamchefen, Frédéric Vasseur.

”Teamet er imponerede over Tatianas forpligtelse, vedholdenhed og færdigheder. Hun leverede gode resultater da hun fik muligheden for at køre en Formel 1-bil for første gang, i sidste sæson, og har vist sig at være et vigtigt medlem af vores team”.

Mexicos Grand Prix 2018. Tatiana Calderon på track walk med resten af Alfa Romeo Sauber teametMexicos Grand Prix 2018. Tatiana Calderon på track walk med resten af Alfa Romeo Sauber teamet
Copyright Sauber


Ud over rollen som testkører for Alfa Romeo i 2019, så skal Tatiana også køre i Formel 2-serien, for BWT Arden-teamet.

Selv siger Tatiana til den store nyhed: ”jeg er meget glad for at fortsætte som testkører for Alfa Romeo Racing i år. De har gjort et fantastisk stykke arbejde fra et år til det andet, og det er altid et privilegium at arbejde sammen med så erfarne mennesker”.

”De gav mig min første mulighed for at køre en Formel 1-bil, og jeg elsker at være en del af teamet. Forhåbentlig kan vi opnå store ting sammen i den nære fremtid” slutter colombianeren.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« 8. testdag, Magnussen mangler fart 8. testdag, 3/1000! »