Kevin: Kun Hülkenberg har brokket sig

Kevin Magnussens kontante kørestil har afstedkommet en del opmærksomhed i Formel 1-kredse, men det tager danskeren helt roligt. Kun en enkelt har klaget, siger han.

Spaniens Grand Prix 2017. Torsdag . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 29/12 2017 klokken 20:12

Når internationale motorsportsmedier i 2017 har skrevet om Kevin Magnussen, har det næsten hver gang indeholdt kommentarer om Haas-chaufførens kontante kørestil. For uindviede kan det oplyses, at stilen kaldes ”bad boy image”.

Men det rører ikke Magnussen.

Sæsonens mindeværdige situation opstod efter Ungarns Grand Prix, hvor Renault-køreren Nico Hülkenberg efter løbet afbrød et TV-interview og udtrykte utilfredshed med at Magnussen, efter hans mening, havde presset ham af banen under en overhaling, hvorefter tyskeren måtte udgå.

Det amerikanske motorportsmagasin Racer har spurgt danskeren, om andre kørere på gridden har klaget over hans kørestil.

”Nej, ingen – bortset fra Hülkenberg,” lød det fra Magnussen.

Hulken hulker bag Kevin.
Copyright Haas F1


”Det er lidt mærkeligt i år. En masse folk beklager sig, men jeg har ikke fået ret mange straffe.”

”Et eller andet må jeg gøre rigtigt. Sådan ser jeg på det,” Magnussen.

Et blik ned over Magnussens strafregnskab i 2017 viser en total på 6 point. Kun en episode var i forbindelse med kontakt med en anden kører (Hülkenberg), herunder en 5-sekunders tidsstraf under tre løb samt en 3-placeringers straf. Den sidste for at spærre for Sergio Perez under kvalifikationen til USAs Grand Prix, hvilket i virkeligheden slet ikke var danskerens fejl men derimod teamets.

Magnussen indrømmede, at der skal arbejdes mere med kvalifikationen, men at hans mindset stadig er at satse på de aggressive starter, som i flere løb har skaffet ham længere frem på gridden, end kvalifikationen havde placeret ham.

Kevin Magnussen. Brasiliens Grand Prix 2017.
Copyright Haas F1


”Min vinkel i år var at give mig selv fuldstændigt på første omgang, eller kommer du ingen vegne,” sagde han.

”Hvis du befinder dig på P16 på første omgang, så bliver det et langt race. Du må give alt og tage chancer. Somme tider gør du det ikke rigtigt, men i år har jeg tit gjort det godt på første omgang. Derfra skal der bare kæmpes med alt, hvad du har.”

”Og hvad så? Der er intet at tabe. Hvis du ikke får point, kan du lige så godt lade være med at starte i løbet. Det er jo det vi er her for.”

”Jeg er her ikke for at slutte uden for pointene,” lød det fra Kevin Magnussen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Horner mangler ikke muligheder Max's nytårsfortsæt »