Kevin: En frustrerende dag

Sæsonens første frie træninger i forbindelse med en Formel 1-weekend gik ikke helt som Kevin Magnussen havde håbet inden åbningsløbet søndag i Melbourne ved Australiens Grand Prix.

Australiens Grand Prix 2017 - Haas F1 fredag . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 24/3 2017 klokken 11:03

Set fra Romain Grosjeans side af garagen var fredagens frie træning ganske tilfredsstillende. Således sluttede franskmanden med 28 omgange under bæltet i 2. træning og en samlet 8-plads i tiden 1:25.436.

”Det var en ganske god dag i min side af garagen. Bilen føltes meget bedre end under vintertesten, hvilket er rigtig godt. Det er godt at være her, og med det rigtige set-up, skal vi nok få det sjovt,” lød det veloplagt fra Grosjean.

Knapt så positive toner lød fra teamkammeraten Kevin Magnussen, som havde haft en problemfyldt 2. træning med kun 8 gennemførte omgange og 19. bedste tid i 1:27.279.

”Det var en frustrerende dag, og jeg fik egentlig ikke noget ud af det,” udtalte en skuffet Kevin Magnussen efter træningen.

Australiens Grand Prix 2017. Kevin Magnussen
Copyright Haas F1


”Nu undersøger vi problemerne og forhåbentlig finder vi årsagen. Så ser vi, hvad der sker i morgen.”

”Vi ved ikke, hvordan vejret bliver. Det bliver måske regn og alting vil så skifte rundt alligevel. Så lad os se, hvad der sker.”

”Men det er godt at se, at bilen er konkurrencedygtig. Det tyder virkelig godt for sæsonen, og det er det positive, vi kan tage med fra i dag,” lød det dog optimistisk fra danskeren, som kunne følge Grosjeans tider fra garagen.

Trods Kevins problemer var teamchef Günther Steiner alligevel positiv efter træningen.

”Man kan sige, at vi har to scenarioer: Den ene kører, Romain, havde en god session. Han lærte en masse, kørte en masse omgange og så ud til at være konkurrencedygtig,” lød analysen fra Steiner.

Australiens Grand Prix 2017. Der bliver arbejdet på Kevin Magnussen bil.
Copyright Haas F1


”Med Kevin havde vi et par problemer. Om morgenen kunne vi ikke finde balancen på bilen, og brugte derfor eftermiddagen til at arbejde på det. Det så ud som om, vi var på vej i den rigtige retning, indtil en kølevandslækage spændte ben. Så vi kørte ikke mange omgange.”

”Alt i alt, når man tænker på at det er den første dag i sæsonen, så synes jeg ikke, det er så dårligt.”

”Som vi forventede, vil der være en meget tæt kamp i midterfeltet, så vi ved stadig ikke helt, hvor vi ligger inden kvalifikationen i morgen.”

”Men vi vil arbejde hårdt for at finde årsagen til problemerne med Kevins bil inden den tredje frie træning i morgen og derfra forsøge at gøre vores bedste,” sluttede Günther Steiner.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Australiens GP: 2. frie træning. Hamilton hurtigst Forbud mod Haas’ T-vinge »