Ingen straf til Hamilton

Lewis Hamitons taktik under de sidste omgange at Abu Dhabis Grand Prix, hvor køreren ignorerede direkte ordrer fra Mercedes-pitten, har fået flere til at spekulere i, at det ville ende med en bøde eller suspension. Ingen af delene sker.

Billeder fra USA 2015 . Copyright Daimler Benz

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 5/12 2016 klokken 16:12

Under de sidste omgange af Abu Dhabis Grand Prix, og trods teamordrer, sænkede den førende Lewis Hamilton farten så meget, at hans nærmeste rival – og teamkammerat Nico Rosberg – var i fare for at miste muligheden for at hjemtage sit første verdensmesterskab.

Rosberg holdt som bekendt skansen, men britens taktik og uvilje mod at sænke farten, således at teamkammeraten ikke blev presset for hårdt bagfra og dermed kunne miste den nødvendige tredjeplads, har fået flere til at spekulere i, at Mercedes ville give eksverdensmesteren en heftig bøde eller suspension. Det sidste sker ikke, har bestyrelsesformand Niki Lauda nu oplyst.

”Der er ikke nogen grund til at gøre noget ved Lewis,” udtaler han til Daily Mail. ”Vi har ikke noget problem med, hvordan han kørte i Abu Dhabi. Det har vi sat en tyk streg under.”

Det var en tæt afslutning på sæsonen.
Copyright Mercedes AMG


Ved Autosport Awards søndag aften gav Mercedes' teamchef, Toto Wolf, indsigt i spillet bag kulisserne.

”Da jeg havde sagt til Lewis, at han skulle sætte farten op, startede den næste debat på pitvæggen, for så kom Toto og sagde ’sig det til ham igen, han har ikke gjort det’,” fortalte Lowe. ”Så sagde jeg ’nej, jeg vil lyde som en komplet idiot, hvis jeg gør det igen’.”

”James (Vowles, red.), som sidder til højre for mig, er faktisk den mest fantastiske strateg, men det kom ikke med i hans beregninger, at han (Hamilton, red.) ikke kørte med den optimale fart, så det kæmpede han med. Og så var det lidt ’så ok, lad ham speede op, ellers viser grafikken at vi taber’. Så meningen med min dialog med ham var i virkeligheden ’tror du ikke at han speeder lidt mere op, når han ser en rød bil i spejlet’”.

”Så vi havde vores egen debat på væggen, og den havde jeg selv min egen andel i,” lød det fra Wolff.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Officielt. Frankrigs GP er tilbage fra 2018 Video: Seb og Kimi på Daytona »