Hvad skal der ske med sprintformatet?

Det omdiskuterede sprintformat ser ud til at stå foran ændringer endnu engang. Flere forslag har været på bordet, men der bliver også kaldt på en langsigtet løsning.

E. Romagnas GP 2022. Sprintløb . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 1/12 2023 klokken 10:12

Meningerne er mange, men sprintformatet ligner et format, der er kommet for at blive. Siden indførslen tilbage i 2021 har der været flere ændringer i et forsøg på at forbedre de omdiskuterede sprintløb.

I år har vi igen været vidne til en heftig diskussion omkring sprintløbene, og hvad der skal til for at gøre dem mere underholdende.

Det ser derfor ud til, at vi fra næste år endnu engang kan se frem til ændringer i sprintformatet. I Abu Dhabi mødtes Formel 1-kommissionen, og her blev det besluttet at ændre sprintformatet frem mod 2024.

Starten på Qatars GP med Verstappen (tv), Russell og Hamilton (th). Qatars GP 2023Starten på Qatars GP med Verstappen (tv), Russell og Hamilton (th). Qatars GP 2023
Copyright Red Bull Contentpool


Det er endnu uvist, hvilke ændringer der er tale om, men der er flere gange blevet talt om at indføre ”reverse grid” i sprintløbene. Det vil i så fald betyde, at man enten vender top ti rundt, eller hele gridden, efter kvalifikationen.

Især fans har været fortalere for ”reverse grid” til sprintløbet, fordi det på papiret skulle give flere overhalinger og dermed øget spænding og underholdning. Sergio Perez har også tidligere udtalt sig positivt omkring ”reverse grid”.

Lewis Hamilton ser egentlig også ”reverse grid” som en løsning, der kan øge underholdningen. Tidligere har han sagt, at hans bedste sprintløb var, da han startede bagerst i Brasilien i 2021. Men Hamilton frygter også, at hvis ”reverse grid” bliver en realitet, så vil kørerne forsøge at kvalificere sig bagerst.

Pressekonference post sprint AustinPressekonference post sprint Austin
Copyright BMF1.dk


Det har også været på tale at ændre i tidsplanen for weekenden. En ide har således været at have sprintkvalifikationen om fredagen for så et have den ”rigtige” kvalifikation lørdag formiddag inden sprintløbet senere lørdag eftermiddag.

Uagtet hvad man kommer frem til i sidste ende, så mener blandt andre Christian Horner, at man skal finde en langsigtet løsning, i stedet for at ændre formatet hele tiden.

Det er endnu ikke blevet besluttet, hvor sprintløbene skal køres i 2024. Den beslutning forventes at blive taget i løbet af de kommende uger.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« FIA åben for et Masi-comeback Williams fortsætter med Sargeant i 2024 »