FIA åben for et Masi-comeback

Den stærkt udskældte og nu tidligere FIA-løbsdirektør, Michael Masi kan meget vel være på vej tilbage til Formel 1.

Michael Masi . Copyright formula 1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 30/11 2023 klokken 20:11

Ingen med interesse for Formel 1 glemmer de sidste omgange af afslutningsgyseren i Abu Dhabi 2021, hvor verdensmesterskabet balancerede mellem Lewis Hamilton og Max Verstappen.

Som bekendt foretog daværende F1-løbsdirektør, Michael Masi, en kontroversiel beslutning, der betød, at Verstappen snuppede pokalen for næsen af Hamilton i en nu nærmest legendarisk hårrejsende én-omgangs sprint "shoot-out".

I efterdønningerne truede den detroniserede Hamilton med at trække sig fra Formel 1, Mercedes' teamchef truede med restssager og alverdens Red Bull- og Mercedes-fans røg i totterne på hinanden på de sociale medier (og gør det stadig).

Sving 1 efter starten. Hamilton følges af Verstappen, Perez, Sainz og Bottas. Abu Dhabi 2021Sving 1 efter starten. Hamilton følges af Verstappen, Perez, Sainz og Bottas. Abu Dhabi 2021
Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images


På den langt mere alvorlige side blev Masi udsat for et voldsomt personligt pres med modbydelige dødstrusler til både ham selv og familien, hvilket i sidste ende betød, at australieren trådte tilbage som løbsdirektør. Alt dette har den tidligere løbsdirektør selv beskrevet i et efterfølgende ret opsigtsvækkende interview.

Nu tyder det på, at der er åbnet for et Masi-comeback til motorsporten. Det fremgår at et interview med nuværende præsident for FIA, Mohammed Ben Sulayem.

Ifølge interviewet med PA News erklærer FIA-præsidenten, at det ikke er op til ham at undskylde for de fejl, der er begået i 2021-titelafgørelsen. Og han tilføjer, at hvis Masi er den "rigtige person" til et givent job, så vil FIA bruge ham igen.

"Jeg undskylder altid, men jeg kan ikke undskylde for noget, der blev gjort før min tid," sagde Ben Sulayem til PA.

FIA Præsident, Mohammed Ben SulayemFIA Præsident, Mohammed Ben Sulayem
Copyright FIA Formula 1


"OK, jeg vil naturligvis undskylde, men jeg vil tage Michael Masi med igen. Den stakkels fyr er en person, der er blevet angrebet og misbrugt. Michael Masi gik gennem helvede. Helvede!"

"Og hvis jeg ser, at der er en mulighed, som FIA har brug for, og hvis Michael Masi er den rigtige person, så vil jeg tage ham med."

"Jeg havde endda folk, der truede mig med at slå mig ihjel, fordi jeg havde magten til at ændre det (resultatet, red.)."

"Men jeg sagde til dem: 'Undskyld, VM i 1966, England mod Tyskland (i finalen på Wembley Stadion, red.), var det korrekt? Ændrede de det? Nej.’ Gav de det til Tyskland? Nein."

Efter Masis afgang, og som en konsekvens af den begivenhedsrige aften i ørkenstaten, oprettede FIA efterfølgende en tostrenget løbsledertilgang med én mand i spidsen, Neils Wittich.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Monster McLaren Hvad skal der ske med sprintformatet? »