Hülkenberg snakker over sig – må starte fra pitten

De danske Formel 1-fans og især Kevin Magnussen ved, at Nico Hülkenberg kan have svært ved at holde munden lukket. Denne gang er det dog gået ud over ham selv og hans Renault-team.

Nico Hülkenberg . Copyright Renault Motorsportmedia

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 12/5 2019 klokken 13:05

Nico Hülkenberg kender åbenbart ikke kunsten at holde kæft: Under et interview udtalte han for åben skærm, at han bliver nødt til at skifte til den gamle frontvinge, da den nye frontvinge var blevet beskadiget under kvalifikationen.

Så langt så godt. Problemet kom så i næste sætningen. ”Desværre må vi skifte til den gamle frontvinge. Bilen føles anderledes [med den nye frontvinge], men det viser i det mindste, at opdateringen [den nye frontvinge] virker.”

Det er ikke ulovligt at skifte frontvingen, hvis den bliver beskadiget. Men det er ulovligt at skifte til en frontvinge med en anden specifikation, end den man startede kvalifikationen med. Det er en overtrædelse af de såkaldte parc-ferme-regler, som forbyder holdene at ændre bilernes specifikation fra kvalifikation til løb.

Og da den gamle frontvinge har en anden specifikation end den nye, er det et problem for Hülkenberg og hans team. Løbskommisærerne så interviewet og besluttede, at Hülkenberg straffes ved at starte fra pitten i stedet som nr. 16.

Måske burde Hülkenberg bare have holdt sin mund…

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes 1 og 2 igen Spaniens GP: Løbet LIVE »