Horner: Hamilton ville til Red Bull

Cristian Horner, teamchef for Red Bull Racing, kommer nu med en opsigtsvækkende udtalelse: Åbenbart gik Lewis Hamilton med tanker om at skifte til Red Bull, før han besluttede sig for at forlænge med Mercedes.

Steiermarks Grand Prix 2021 . Copyright Mercedes AMG

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 23/11 2023 klokken 10:11

Max Verstappen og Lewis Hamilton som teamkammerater…?

Hvad der måske lyder som en mindre god idé, kunne meget teoretisk være blevet virkelighed, hvis man skal tage Cristian Horners ord i Daily Mail for gode varer.

Horner fortæller, at teamet bag Lewis Hamilton tog kontakt til Red Bull:

"De meldte sig et par gange [i løbet af året]. Seneste var der i starten af året en forespørgsel om, hvorvidt der skulle være interesse [i at få Hamilton til Red Bull]."

Ungarns Grand Prix 2021. Christian Horner med sine to stjernerUngarns Grand Prix 2021. Christian Horner med sine to stjerner
Copyright Red Bull Contentpool


Hamiltons daværende kontrakt med Mercedes ville udløbe i slutningen af 2023.

“Men jeg kan ikke se Max og Lewis arbejde sammen. Dynamikken ville ikke være rigtig. Vi er 100 procent tilfredse med det, vi har,” udtaler Cristian Horner.

Max Verstappen forsøger en overflyvning på Lewis Hamilton. Italiens GP 2021Max Verstappen forsøger en overflyvning på Lewis Hamilton. Italiens GP 2021
Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images


Horner løfter også sløret for, at Hamilton forsøgte at få foden indenfor hos Ferrari:

"Han mødtes også med [Ferraris præsident] John Elkann. Jeg tror, at de havde seriøse samtaler. De talte helt sikkert sammen, og måske også med [Frederic] Vasseur."

Hamilton endte dog med at forlænge sin kontrakt med Mercedes indtil 2025. Spørgsmålet er dog, hvor seriøst Hamiltons henvendelser til Red Bull og Ferrari har de facto har været, og de måske kun har været en del af forhandlingsstrategien over for Mercedes.

Englands Grand Prix 2021. Lewis Hamilton vinder foran Charles Leclerc og Valtteri BottasEnglands Grand Prix 2021. Lewis Hamilton vinder foran Charles Leclerc og Valtteri Bottas
Copyright Mercedes AMG


Hamilton kan dog se frem til en ny bil næste år med et nyt designkoncept, der minder mere om Red Bull og Ferrari, efter Mike Elliott har forladt Mercedes og James Allison er vendt tilbage.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vowles får info om Vesti Hamilton: Horner lyver! »