Honda på siden af Mercedes i 2017

Efter to meget dårlige sæsoner, så regner McLaren med, at deres Honda-motor vil være lige så god som Mercedes-motoren når 2017 sæsonen går i gang.

Jenson Button og Fernando Alonso . Copyright McLaren Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 28/6 2016 klokken 22:06

Tilbage i slut 80erne og start 90erne, var samarbejdet mellem Honda og McLaren det mest succesfulde samarbejde i Formel 1-historien. Sidste år startede de to parter så op på et nyt kapitel i deres samarbejde, men det har langt fra været en succes. Top ti placeringer har været en sjældenhed, mens ødelagte motorer og kampe med de helt små teams har været dagligdag. Hos McLaren tror man dog på at år tre er lykkens år, så det Woking basserede team vil kæmpe med om VM-titlen i næste sæson.

Fernando Alonso foran Jenson Button
Copyright McLaren Media


McLarens direktør for racing, Eric Boullier, mener tror nemlig at den japanske motor, vil være på samme niveau som den suveræne Mercedes-motor, når 2017 sæsonen går i gang.

"Jeg ved ikke om vi vil være bedre end dem til næste sæson, men vi vil være meget tæt på dem. Jeg vil dog elske det, hvis vi kan komme til at slå Mercedes. Både Ron Dennis og jeg er racere, så vi vil vinde. Vi har dog ikke været i nærheden af at vinde de sidste par sæsoner, så vi har måtte nedjustere vores forventninger, men næste sæson vil vi kæmpe med om sejrene igen," Lyder det fra Boullier.

Eric Boullier
Copyright Allan Haslund


Kigger man på McLarens resultater i denne sæson, så er de faktisk en del bedre end de var i sidste sæson, så de har helt klart forbedret sig. Det virker dog lidt usandsynligt at de kan forbedre sig så meget som det kræves af dem, for at nå op på siden af Mercedes. Man må dog gå ud fra, at McLaren har lidt mere styr på Honda end vi andre har, så tror de på at Honda kan leverer en klasse-motor til næste sæson, så passer det nok. Der er nok bare en del McLaren og Formel 1-fans som gerne vil se det før de tror det.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Varmt vejr er nøglen til succes "Jeg må bare tage mig sammen"! »