Gasly overkører bilen

Pierre Gasly har ikke formået at overføre sine styrker han viste hos Toro Rosso, til Red Bull. Mange mener at det beviser at han slet ikke var klar til det store skifte, men nu forlyder det, at han måske blot skal skifte stil.

Australiens Grand Prix 2019 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 23/4 2019 klokken 09:04

Pierre Gasly er en af de unge talenter i Formel 1.

Efter at være blevet sat ud på et sidespor af Red Bull, fik han en hel sæson for det lille Toro Rosso hold i 2018, hvor han klarede sig markant bedre end holdkammerart Brendon Hartley.

Det fik Red Bull til at rykke ham op til deres primære hold, Red Bull Racing, da Daniel Ricciardo noget overraskende for holdet, valgte at skifte over til Renault efter sidste sæson.

Et skifte der har været meget svært for den unge franskmand, der på ingen måde har formået at følge med den lidt mere erfarne Max Verstappen.

Red Bull har flere gange meldt ud, at de har fuld tillid til Gasly, som blot skal lære den hurtigere, men også noget vanskeligere Red Bull racer at kende.

Og det kan der måske være noget om, for data viser, at Gasly i sin jagt på at følge med Verstappen, overkører sin racer, hvilket så gør den langsommere.

"Vi har brugt megen tid på at se på bilens data," udtalte Gasly op til det kommende Formel 1 Grand Prix i Baku.

"Vi kan se, at det ikke er min indgangshastighed ind i svingene der er problemet, men at jeg kommer for aggressivt på speederen, ud af svingene, i forhold til bilens set-up."

"Det skal vi se at have løst. Dels ved at jeg ændrer min kørestil og dels ved at ændre på bilens set-up," sluttede Gasly.

Det er vigtigt, at en kører formår at tilpasse sig bilen, hvilket det er tydeligt at Gasly ikke har formået endnu. Hvor lang snor Red Bull giver ham, vides ikke, men der er mange forlydender om, at han meget snart vil bytte sæde med en af Toro Rosso kørerne, hvis ikke han formår at følge bedre med Verstappen snart.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Grosjean bekymret Ferrari opdaterer »