Formel 1 indgår aftale med stort ‘Cybersecurity’-firma

I erkendelsen af de stigende trusler om IT-angreb har Formel 1 indgået aftale om ‘cybersecurity’ med en af branchens førende på feltet.

F1 og FIA . Copyright FOM

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 23/3 2021 klokken 13:03

Rapporter om såkaldte ‘cyber-angreb’ er efterhånden blevet hverdagskost i den daglige nyhedsstrøm, og lignende trusler er også en af de hårde kendsgerninger i sportens verden - ikke mindst i et højteknologisk drevet Formel 1.

Organisationen bag Formula 1 har derfor indgået aftale om beskyttelse af sine netværk med en af verdens førende inden for IT-sikkerhed, canadiske Herjavec Group, der er navngivet efter stifteren, den 58-årige og kroatisk fødte Robert Herjavec.

Herjavec Group skal beskytte tre kritiske hovedområder i Formel 1 mod cyberangreb:

1. F1s tekniske event-center, hvor en af verdens mest datarige opererationer sender data mellem biler, teams og elektroniske enheder verden over. Over en sæson transporteres centrets IT-udstyr til 22 lande, og ved hvert løb kræves høj datasikkerhed.

2. 24/7 proaktiv opsporing og forebyggelse af potentielle cyberangreb på sportens kritiske infrastruktur og digitale platforme.

3. Cybersecurity Advice & Expertise i sikkerhedsplanlægning, forebyggelse og parathed i katastrofesituationer.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bahrains GP: dækvalg Horner krymper sig over ’Drive to Survive 3’ »