FIA præciserer endnu engang

Kort inden USAs Formel 1-grandprix præciserede FIA reglerne omkring motordelen af en Formel 1-racer. Nu har de udsendt endnu en præcisering for at udrydde enhver tvivl.

Canadas Grand Prix 2019 . Copyright Ferrari Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 14/11 2019 klokken 08:11

Udløst af spørgsmål fra Red Bull, der angiveligt blev aktiveret efter at Mercedes havde fundet ud af noget, som de mente kunne være forklaringen på Ferraris stærkere motorer, kom FIA med en præcisering af reglementet omkring Formel 1-bilernes motorer op til USA's Grand Prix.

Ifølge Ferrari har det på ingen måde ramt dem, da de ifølge Binotto ikke gjorde noget forkert hverken før eller efter præciseringen.

Nu er FIA så kommet med en yderligere præcisering af reglerne.

Mens præciseringen sidst gik på, at det ikke var tilladt at gemme benzin mellem de to følere der måler gennemstrømningen i systemet, som Mercedes mente at Ferrari gjorde, så drejer det sig denne gang om andre dele af motorens effektoptimeringssystem.

FIA skriver i præciseringen, at det er forbudt at anvende væsker der kan komprimeres i intercooler, luft-opsamleren eller ERS-systemet.

Det menes, at det er udløst af de undersøgelser der blev lavet på Ferraris motor i forbindelse med den forrige præcisering, der har vist tegn på, at det måske er i det område, at Ferrari har fundet deres ekstra power.

Samtidig forlyder det, at der vil komme flere præciseringer i løbet af de kommende uger.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Williams mangler reservedele Hülkenberg stolt over sin tid i Formel 1 »