F3: Christian Lundgaard på pole i skandale-kvalifikation

Danske Christian Lundgaard satte hurtigste tid på Monza da F3 feltet skulle køre kvalifikation og starter dermed løbet forrest i morgen, lørdag, kl 10:30.

Renault Sport Academy - nye kørere . Copyright Renault Motorsport

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 6/9 2019 klokken 18:09

F3 er en underklasse til Formel 1 som følger F1 feltet i mange af løbene, og de dygtige F3 kørere, plejer at få en chance i F2 som er tættere på Formel 1, karrieremæssigt.

Christian Lundgaard ligger p.t. nummer 5 i mesterskabet.

I første runde af hurtige omgange fik Lundgaard ikke det bedste ud af sin omgang, og lå nummer 19 ud af 30 kørere. Men i andet forsøg satte han hurtigste tid og lå dermed rigtigt godt da alle racerne kørte i pit for at få nye dæk på.

Lundgaard på podietLundgaard på podiet
Copyright Lundgaard Racing Press


Generelt var kvalifikationen præget af kaos, da kørerne på de hurtige omgange pludselig indhentede resten af feltet - og dermed ikke kunne forbedre deres tid. Derfor valgte løbsledelsen kontroversielt at aflyse kvalifikationen og sende det røde flag ud.

Med kun 30 kørere på banen, så burde de kunne fordele sig jævnt, men på vej ned mod parabolica lå alle kørere og forsøgte at få noget varme i dækkene. Det forårsagede en farlig blanding af hurtige og langsomme biler som kunne være endt galt.

Løb nummer 1 køres lørdag klokken 10:30

Løb nummer 2 køres søndag klokken 9:40 - begge løb sendes på TV3 Sport, viasat.

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ferrari satser på topfart Romain Grosjean måske til Formel E »