F1-løb rundt om NFL-stadion?

Planerne for et F1-løb i Miami tager langsomt form. Arrangøren har nu indgået en aftale med F1-bosserne. Men der mangler lige en vigtig detalje, før løbet bliver til noget.

USAs Grand Prix 2018 . Copyright Haas F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 17/10 2019 klokken 10:10

Drømmen om et Formel 1-løb i Miami er ikke ny. Man har prøvet at få stablet et grand prix i Florida på benene flere gange, men det er aldrig blevet til noget, blandt andet beboere ikke giver have larmen, og myndighederne stiller for høje og for dyre krav.

Nu har man så fundet et nyt sted: Hard Rock-stadionet, hvor NFL-teamet Miami Dolphins spiller deres hjemme kampe, kunne være omdrejningspunktet for et nyt Formel-løb.

F1-marketingchef Sean Bratches meddelte i tirsdags (15.10.2019), at man har indgået en aftale med den lokale promoter angående et F1-løb med Hard Rock-stadionet som omdrejningspunkt. Det første F1-løb i Miami kunne dermed allerede blive kørt til maj i 2021.

Under præsentationen af løbet blev der lagt vægt på de økonomiske fordele for regionen: Der skulle være tale om et plus på 400 millioner dollars.

Miami DolphinsMiami Dolphins
Copyright NFL media


Men træerne vokser som bekendt ikke ind i himlen, heller ikke i Miami: Myndigheder skal stadig give deres ok, og det er langt fra sikkert, at det kommer til at ske. Der er allerede varslet klager fra beboerne i området „Miami Gardens“.

Det er som sådan ikke selve løbet, der er problemet, snarere infrastrukturen og det medfølgende trafikkaos, larmen og affaldet, som både myndigheder og beboere ikke gider have.

Arrangørerne hævder, at løbet kommer til at foregå rundt om stadionet og ikke i umiddelbar nærhed af boligområderne.

Ejeren af Miami Dolphins, Stephen Ross, som ejer grundene omkring stadionet, er angiveligt parat til at investere 40 millioner dollars for at bygge en permanent bane rundt om stadionet.

Formel 1 og USA har til tider været vanskeligt at få til at passe sammen. Men en kombination af et Formel 1-løb og efterfølgende NFL-kamp samme dag kunne lyde som et godt tilbud.

Der ventes en endelig udmelding inden for de par uger.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Afstemning om kvalifikationsløb i dag Ingen kvalifikationsløb »