F1-fragt: Dele af Verstappens motor i Horners kuffert

Red Bulls teamchef Christian Horner har oplyst til medier, at han var nødsaget til at transportere dele af Max Verstappens motor i sin kuffert. Ikke en nem øvelse i en russisk told.

Renault RS.16 . Copyright Renault Sport

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 28/4 2017 klokken 14:04

Vi har efterhånden lært det. Det er det ikke tilladt at medbringe metalgenstande, flasker, skruetrækkere, knive, pistoler osv., når man passerer igennem alverdens lufthavnes security.

Men hvad gør man, når det er absolut nødvendigt at transportere motordele til en Formel 1-racer i sin kuffert?

Det kan Red Bulls teamchef Christian Horner svare på, idet han netop afprøvede denne utraditionelle shippingmetode på vej til Sortehavsbyen Sochi, hvor han skal styre Red Bull-tropperne under Ruslands Grand Prix.

"Det var ikke nemt at forklare," indrømmede Horner.
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Af en ikke oplyst årsag havde ingeniørerne tilsyneladende glemt nogle vitale dele til Max Verstappens motor, og eneste chance for at få det frem til Sochi i tide, var at smide dem i Horners kuffert.

”Nogle dele blev glemt, men heldigvis fik gutterne sendt komponenterne til England, og jeg var i stand til at få det igennem tolden i går,” oplyste Horner til Sky F1 i Sochi.

”Det var ikke den nemmeste opgave at forklare sagen for den russiske sikkerhedsvagt i tolden, men han så ud som om han fangede pointen.”

Trods Hornes held med at få det usædvanlige bagageindhold igennem tolden forventer Red Bull ikke, at de kommer til at gøre den store forskel i bestræbelserne på at vinde weekendens grand prix i Sochi.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ruslands GP: 1. frie træning. Räikkönen hurtigst Ruslands GP: 2. frie træning. Vettel hurtigst »