Ecclestone: Schumacher var en leder, det er Vettel ikke

Den tidligere Formel 1-boss og nu 88-årige Bernie Ecclestone mener, at der er afgørende forskelle på Sebastian Vettels og Michael Schumachers tilgang til at løse problemerne hos Ferrari.

Sebastian Vettel og Bernie Ecclestone . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 24/11 2018 klokken 17:11

Over for italienske „Gazzetta dello Sport“ udtaler Eccelstone, at "Michael bar Ferrari på sine skuldre og førte teamet ud af krisen. Han var en leder. Sådan er Vettel ikke".

Ecclestone tror ikke, at Vettel føler sig tilpas hos Ferrari, og at det netop er en af årsagerne til de mange problemer, som teamet har haft i 2018.
"Hos Red Bull var Sebastian vant til at blive elsket af alle", siger Ecclestone: "Jeg tror ikke, at det er tilfældet hos Ferrari indtil nu.” Hos Red Bull kunne Vettel "tale med alle, og alle talte med ham". Og da situationen er anderledes hos Ferrari, er det årsagen til, at Vettel "har mistet sin koncentration".

Vettel har desuden vist sig at være meget følsom, "hvilket er atypisk for en tysker. Han er nødt til at være stærkere mentalt set og betragte tingene med mere ro i sindet. Han er ikke færdig, for han har stadig alle muligheder for at tage sig sammen og genfinde sig selv", mener Ecclestone.

Billeder fra Silverstone 2012Billeder fra Silverstone 2012
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Den tidligere Formel 1-boss mener desuden, at Ferrari ville have vundet mesterskabet, hvis ikke præsidenten for FIAT, Sergio Marchionne, var afgået ved døden i juli. "Marchionne var en person, som man fik respekt for. Alene hans tilstedeværelse var med til at give teamet mere håb".

Ecclestone var i øvrigt selv overbevist om, at Ferrari ville tage titlen i år, og han har "svært ved at forstå, hvorfor teamet pludseligt gik ned. Sebastian Vettel lavede fejl, teamet lavede fejl," selv om de havde bedste bil.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Steiner: Kevin havde en kølevandslækage Hvem er Robert Kubica? »