Derfor byttede Red Bull kørere

Da Red Bull annoncerede, at man havde besluttet sig for at sende Daniil Kvyat tilbage til Toro Rosso, var der mange der kædede det direkte sammen med hans sammenstød med Sebastian Vettel, men det er kun en del af historien.

F1 test Østrig den 23. juni 2015 . Copyright Red Bull Photofiles

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 9/5 2016 klokken 10:05

Red Bulls alt dominerende mand, når det kommer til at bestemme over hvem der kører hvor, Helmut Marco, understreger i flere interviews efter annonceringen, at den opsigtsvækkende kørerrokade ikke kun drejer sig om Daniil Kvyats udfordringer på banen men mindst i lige så høj grad om de unge tyres stigende rivalisering hos Toro Rosso.

”Daniil Kvyat har behov for at finde sit fokus igen og det kan Toro Rosso hjælpe ham med," kom det fra Marco.

”Samtidig har vi behov for at få adskilt Verstappen og Sainz, hvilket gjorde skiftet åbenlyst."

”Vi er så heldige at have hele to hold på gridden, hvilket giver os mulighed for at foretage et så utraditionelt skifte, i en igangværende sæson,” tilføjede han.

Helmut Marco påstår også, at skiftet intet har med Daniil Kvyats sammenstød med Sebastian Vettel, men at Red Bull længe har overvejet, hvordan de kunne få Kvyat til at performe bedre igen.

Kvyat kom til Red Bull tidligere end beregnet, da Sebasitan Vettel, lidt overraskende, valgte at skifte tyren ud med en hest.

Marco mener dog ikke, at forfremmelsen af Max Verstappen kommer for hurtigt, selvom han kun er 18 år og kun er i gang med sin anden sæson i Formel 1.

”Max er særdeles talentfuld og jeg er sikker på at han kan håndtere det større pres der kommer på ham nu, hvor han skal køre for Red Bull," lød det fra Marco, som også var manden, der tog beslutningen om at tage den unge Max Verstappen ind i Formel 1 som kun 17 årig.

Det bliver interessant at se, hvad Verstappen kan stille op mod Ricciardo.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« De gule tester ny motor Ocon tager Palmers sæde »