Derfor aflyste Monaco helt

Først kom der en melding om, at Monacos Formel 1 Grand Prix var blevet udskudt, sammen med Holland og Spanien. Men kort efter meldte arrangørerne bag Monacos GP selv ud, at de aflyste helt. Hvorfor?

Monacos Grand Prix 2018 . Copyright Force Inda

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 20/3 2020 klokken 09:03

Hvert år, når der afvikles Formel 1 i Monaco, bliver det lille fyrstendømme vendt op og ned.

Hele byen påvirkes massivt af det store event, der samtidig sikre at der kommer ekstra store summer til fyrstendømmet, der ellers ikke har mange indtægter, da man ikke betaler skat.

Når man så vælger, helt at aflyse et så vigtigt arrangement, som det Formel 1 løbet er, har der været meget store overvejelser inde over.

Den primære grund til, at man vælger at droppe løbet helt, frem for at udskyde det, er primært fordi at alle der bor i Monaco, ved hvornår løbet afholdes og det har de måtte affinde sig med, men skulle det afvikles en anden weekend, vil det udløse protester, som fyrstendømmet ikke ønsker at have.

Den officielle udmelding fra arrangørene bag Monacos GP lyder som følger:

"Den nuværende situation med den verdensomspændende pandemi og dens ukendte udviklings-vej, sammen med den manglende forståelse for påvirkningen af verdensmesterskabet (Formel 1 red.), usikkerheden omkring holdenes mulighed for forberedelse, sammen med de multi-grænse begrænsninger der er indført for at komme ind i Monaco, samt pres fra alle de involverede forretninger, deres dedikerede medarbejdere, der ikke har mulighed for at tage de nødvendige forholdsregler og hele den mængde af frivillige arbejdere der hjælper til, mere end 1.500, som vi ikke kunne gennemføre dette event uden, har fået os til at melde ud, at vi ikke længere er til rådighed."

Beslutningen har været meget hård, men nok også rigtig.

Med denne udvikling, begynder tvivlen om der overhovedet kommer en 2020 Formel 1 sæson, at vokse.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Officielt: Holland og Spanien udskydes. Monaco afl Formel 1 afvikler de kommende løb, virtuelt »