Vettel klar til at bryde reglerne

Sebastian Vettel har haft over 60 forskellige hjelm-designs i sin karriere, så reglen om at kørerens hjelm skal være den samme i hele sæsonen er ikke faldet i god jord. Nu siger tyskeren dog at han er klar til at bryde reglen, hvis han kan få opfyldt et lidt besynderligt ønske...

Sebastian Vettel . Copyright Ferrari Media

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 3/3 2015 klokken 13:03

Reglen siger præcis: "In order for drivers to be easily distinguished from one another whilst they are on the track, the crash helmet of each driver must be presented in substantially the same livery at every Event during a Championship season," dvs at størstedelen af designet skal være det samme gennem hele sæsonen.

Reglen blev indført for at at gøre det lettere at skelne kørerne fra hinanden, når de suser forbi med 300+ km/t.

Sebastian Vettel udtaler under den seneste test, at han ikke er enig i reglen, og at han måske også kunne finde på at bryde den: "Det var allerede planen at slappe lidt af (med ændringerne, red.), men dette var åbenbart det eneste, man kunne blive enige om i disse svære tider. Jeg ved ikke - hvad er straffen? Hvis det er en lille bøde, og pengene går til velgørenhed, så vil jeg med glæde fortsætte med at ændre min hjelm."

Sebastian Vettel med en rød kasket - det bliver der nok ikke lavet om på! Copyright Ferrari Media

FIA har ikke taget nogen beslutning om, hvad straffen vil være, hvis en kører laver en væsentlig ændring af sit hjelmdesign.

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull bekender kulør Bum! Kevin ind, Alonso ud! »