Restriktioner på hjelmdesign i 2015

De fleste Formel 1-fans har sikkert bemærket, at det til flere løb ofte kan kræve en halv doktorgrad at genkende kørerne, idet nogle af dem nærmest skifter hjelmdesign til hvert løb. Det er slut nu - så godt som.

Sebastian Vettel . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 2/3 2015 klokken 14:03

For flere Formel 1-kørere er det mere undtagelsen end reglen at benytte samme hjelmdesign til hvert løb, men den mani bliver der nu sat en stopper for - næsten.

Således har FIA, det internationale motorsportsforbund, netop offentliggjort, at et flertal af F1's bosser har stemt for et nyt regulativ, der lægger begrænsninger med hensyn til hjelmdesign.

Sebastian Vettel siger vemodigt farvel til sine mange hjelmdesigns. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Reglen træder i kraft med starten af 2015-sæsonen og skal "hjælpe" kørerne til at beholde deres design i hele sæsonen, således at F1-fans lettere kan genkende deres kørere.

I reglementet står der, at kørerne "i al væsentlighed" skal beholde de samme hjelmfarver til hver sæson. Hermed hindres det, at enkelte kørere pludselig går amok i et mere eller mindre fantasifuldt design, så ingen aner, hvem der sidder i bilen.

Af hensyn til nye sponsorer tillades dog stadig minimale ændringer i designet.

Det nye regulativ kommer sikkert til at gå hårdest ud over Sebastian Vettels private designer, som nu skal finde adressen på A-kassen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alonsos hilsen til sine fans Barcelona test dag 4 - Nu venter Melbourne »