• Forside

Max stopper i 2009

Midt i hele sex-skandalen og krav til Max Mosley om at han bør forlade posten som præsident for FIA, melder manden nu selv ud, at han hele tiden havde planer om at stoppe i 2009. Måske endnu tidligere.

Af: (@bmf1.dk) d. 20/4 2008 klokken 11:04

Da det kom frem at Max Mosley havde en speciel lyst til rolle-spil og diverse andre fornøjelser, har han kæmpet for sit embede, som præsident for FIA. De 68-årige tidligere team-ejer og advokat, sagde at han ville blive og kæmpe, men nu viser det sig, at der måske ikke er så meget at kæmpe for mere.

Udtalelserne vi modtager fra Mosley, har været modsigende, men i et interview med en britisk søndagsavis i dag, siger Mosley, at han ønskede at kommentere de mange rygter og komme med sin egen udlægning af sagen.

"For hvert brev jeg har modtaget fra en klub-præsident om, at jeg burde træde tilbage, eller overveje min position, har jeg syv, lidt mere end syv tilkendegivelser der siger, at 'du helt sikkert skal blive, du bør ikke give dig en tomme' og 'dette er den mest skandaløse invasion' og de antyder alle, at der er mere i sagen end hvad der lige møder øjet, hvad der naturligvis er," siger Mosley.

Mosley mener, at mange af de personer der har kritiseret ham overvejende er folk der ikke mener, at 'excentriske, seksuelle aktiviteter' er acceptable.

"Men de fleste personer siger at hvis man kan lide at gøre sådan noget, hvis det ikke skader nogen, hvis det foregår privat og er fuldstændig hemmeligholdt og personligt, har det intet at gøre med mig."

Det næste valg til posten som præsident for FIA, var skemalagt til slutningen af 2009, og Mosley siger, at det aldrig var hans hensigt at stille op igen.

"Jeg ville aldrig fortsætte udover 2009 alligevel," siger Mosley og nævner samtidig med, at han nok ikke kunne arbejde så effektivt mere i en alder af 73 (når perioden sluttede i 2012, red.).

FIA præsident Max Mosley

Bernie Ecclestone, der meget hurtigt var ude og forsvare sin kammerat, har trukket følehornene til sig igen. Rapporter antyder, at han nu ikke ønsker at blive sat i forbindelse med Max Mosley, men det tager Mosley selv meget roligt.

"Han støtter mig helt klart og synes det er ækelt, men han har jo også en forretning der skal køre."

Mosley har anlagt injuriesag mod avisen News of the World, der bragte historien om præsidentens eskapader, samtidig med at de havde lækket billeder og en meget tydelig video, der bestemt ikke skjulte det faktum, at det rent faktisk var Max Mosley på billederne.

Der har været en masse antydninger, rygter og lignende og Mosley mener, at det er en gruppe mennesker inden i FIA der har sat en fælde for ham, udelukkende for at komme af med ham som præsident.

FIA-senatet, der består af 222 medlemmer fra hele verden, skal stemme om Mosleys fremtid i organisationen den 3. juni i år.