• Forside

Jean Todt stopper hos Ferrari

Franske Jean Todt stopper hos Ferrari, meddeler teamet i en officiel pressemeddelelse tirsdag. Dermed sættes der effektivt punktum for en af de mest succesrige teamchefer i Formel 1 verdenen, nogensinde.

Af: (@bmf1.dk) d. 18/3 2008 klokken 22:03

Det bliver den 62-årige Amedeo Felisia, der overtager rollen som teamchef, efter den franske Jean Todt forlader posten i Ferrari-teamet, efter næsten 15 fulde sæsoner. Todt, ligeledes 62 år, vil fortsætte i teamet i en fremtrædende rolle, men vil ikke have en hands-on tilgang, som han har lige nu.

Med Luca di Montezemolo tilbage efter et ophold hos moderfirmaet FIAT, kan Todt nu få mere tid til sig selv, familien og sine interesser.

Jean Todt kom til Ferrari i juli 1993, og i 1996 kom Michael Schumacher til teamet. Sammen med Ross Brawn og Rory Byrne på designsiden, var firkløveret ansvarlige for Ferrari´s totale dominans i årene mellem 1999 og 2004.

Michael Schumacher og Jean Todt. Tak for denne gang og tak for de mange oplevelser, Jean!

Sidste år forlod Jean Todt stillingen som sportschef, for i stedet at hellige sig arbejdet som den øverste chef for hele Ferrari. Det blev dog kun til en kort periode, nu hvor Montezemolo er tilbage, og tidspunktet er nok velvalgt for den gemytlige franskmand.

Jean Todt er modtager af den prestigefyldte Légion d`Honneur, den højeste franske orden, indstiftet af Napoleon Bonaporte i 1802. Todt vil fortsat repræsentere Ferrari ved FIA World Council