• Forside

Toro Rosso til salg!

Dietrich Mateschitz har bekræftet til det schweiziske magasin Motorsport Aktuell, at Toro Rosso-teamet er til salg, og vil blive afviklet inden 2010.

Af: (@bmf1.dk) d. 18/3 2008 klokken 15:03

Der har længe cirkuleret rygter omkring fremtiden for det lille Faenza-baserede Toro Rosso outfit, og i et nyligt interview med Motorsport Aktuell, et schweizisk magasin, bekræfter ejeren, Dietrich Mateschitz, at teamet vil blive solgt fra.

Årsagen skal findes i de kommende strammere regler omkring kunde chassis´er. For tiden kører Toro Rosso, ganske kontroversielt, med et chassis bygget på baggrund af Red Bulls RBR4, men fra 2010 kommer endnu strammere regler på området. derfor vil Mateschitz og del-ejer Gerhard Berger, gerne have solgt teamet inden 2010.

"Fra 2010 vil reglerne ændre sig. Der kan ikke længere være nogen forbindelse mellem designet og konstruktionen, for vores team og for Toro Rosso," siger Mateschitz. "Det er grunden til at vi ser vigtigheden i, at fokusere på ét hold."

Toro Rosso er baseret på det hedengangne Minardi-team, og blev købt i 2005. grundideen med at oprette Toro Rosso, var at give unge og håbefulde kørere, end chance i "kravlegården", inden de avancerede til Red Bull-teamet.

Toro Rosso har fået en stor fremgang siden anden halvdel af 2007, men sættes nu til salg

Toro Rosso´s chassis er baseret på Red Bull´s teknologi, dog med modifikationer, for at tilpasse forskellige motorer. mange har kritiseret FIA for ikke at gøre noget ved det tætte samarbejde mellem de to sider, men Toro Rosso forsvarer sig med, at deres biler designet af Red Bull techonologies og ikke Red Bull Racing, og indtil videre holder den altså vand.

I 2007 startede sæsonen ikke så heldigt for Toro Rosso. De måtte ofte vente alt for længe på opdaterede dele fra Red Bull, og ironisk nok begyndte de at komme ud af skyggen fra storebror, da de eksperimenterede selv og selv gjorde en mase af fodarbejdet.

Toro Rosso bliver ikke solgt i 2008, det garanterer Dietrich Mateschitz, men under alle omstændigheder inden 2010. prissedlen siger i omegnen af €80 millioner. Flere rygter kæder tidligere Minardi-boss Paul Stoddard sammen med et salg - han blev set i holdets garage - samt den sydafrikanske forretningsmand, Tony Teixeira. Måske det var noget for Michael Schumacher?