• Forside

Coulthard: Det er spejlenes skyld!

Først blev Felipe Massa lovet tørre tæsk af den skotske kører, da brasilianeren ifølge Coulthards mening, med vilje kørte ham af, men nu er det spejlene der er designet forkert, siger DC.

Af: (@bmf1.dk) d. 18/3 2008 klokken 10:03

"Han får et lag tæsk, den lille lort." Så kontant var udmeldingen efter søndagens gyser af et racerløb i Melbourne, Australien. David Coulthard måtte forlade banen tidligere end han håbede, da han kolliderede med Felipe Massa´s Ferrari på 26. omgang. Den umiddelbare reaktion fra Coulthard, er at læse ovenover.

Men nu får de nydesignede spejle på Red Bull-raceren skylden for at uheldet skete. I hvert fald hvis David Coulthard skal have noget at sige.

Der ver kærlighed i luften, men ikke til Felipe Massa

Da han blev adspurgt om han vidste at Massa var ved at overhale ham, sagde han "naturligvis." Så han kunne altså sagtens have undgået uheldet, der sendte ham ud. Til gengæld er han blevet citeret for at sige, at designere af moderne F1-biler, ikke går meget op i visibiliteten bagud.

Indtil flere biler på gridden, herunder Red Bulls RB4 designet af Adrain Newey, placerer spejlene på sidepods´ene , i stedet for direkte ved siden af siddebrønden. Fordi spejlene sidder helt derude, er udsynet gennem de små miniature-spejle, endnu mere begrænset. det er kravet til bedre aerodynamik, der har fået spejlene helt derud.

"FIA bør underrettes om, at man næsten intet kan se ud af spejlene, når de sidder på sidepods´ene," siger Coulthard.

Det menes, at Renault´s Fernando Alonso, specifikt anmodede om, at spejlene på RS28´eren blev placeret tættere på ham, for dermed at få større og bedre udsyn bagude.