Haas går efter en Ferrari-junior

Den seneste tids rygter om et salg af Haas F1 til den russiske milliardær Dmitry Mazepin bliver nu delvist modsagt under et interview på tysk TV.

Kevin Magnussen jagtes af Daniil Kvyat. Østrigs GP 2020. . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 20/10 2020 klokken 12:10

Efter at medier har set den russiske milliardær Dmitry Mazepin drikke en kop kaffe med Günther Steiner i Haas F1s hospitality center ved Ruslands Grand Prix, har flere taget for givet, at teamejer Gene Haas er ved af afhænde både mandskab og værktøj for russiske rubler.

Et eventuelt salg, eller stor rubelindsprøjtning til det lille private team, åbner meget belejligt døren for rigmandens søn, F2-køreren Nikita Mazepin, som derfor nu er blandt de kørere, der er med i spinnet om et af de ledige sæder hos Haas.

Selv om Haas’ teamchef Günther Steiner ikke gør nogen hemmelighed ud af at have beværtet Mazepin med en kop kaffe, nedtoner han samtidig betydningen af besøget.

“Jeg mener ikke, at Hr. Mazepin sagde, at han ønsker at købe teamet,” udtalte Steiner under et interview med tyske Sport1.

”Jeg har kendt ham i flere år, fordi han har sine egne teams i Formel 2 og Formel 3. Jeg taler meget med ham, og jeg kan sige, at han er meget kompetent og behagelig at tale med.”

Günther SteinerGünther Steiner
Copyright Haas F1


Under interviewet afslørede Steiner, at Haas har flere interesserede købere i kulissen, men at teamejeren ikke er interesseret i at sælge noget.

"Nogle folk kunne godt tænke sig, at vi sælger teamet, så de kan købe det billigt, men Gene Haas sælger ikke noget,” sagde han.

På den anden side nægtede Steiner ikke, at der er dialog omkring et muligt sæde til Nikita Mazepin for næste år, men samtidig afviste han at bekræfte, hvor tæt parterne er på en aftale.

”Hr. Mazepin ønsker, at hans søn skal køre i Formel 1, og hans søn ønsker det sandsynligvis endnu mere. Men vi (teamet, red.) skal først beslutte, hvor vi vil hen. Først derefter sætter vi os ned sammen med folk, der er interesserede i at samarbejde med os,” forklarede teamchefen, som derefter løftede sløret for, hvorfra kørerne kan komme.

"Vi arbejder meget tæt sammen med Ferrari, så hvis vi får kørere fra Formel 2, vil de sandsynligvis være Ferrari-kørere,” sagde han.

Mick SchumacherMick Schumacher er i spil til et Haas-sæde.
Copyright Alfa Romeo


Hvis den bemærkning skal tages til troende, snævrer feltet sig ind til F2-kørerne Robert Shwartzman, Callum Ilott og Mick Schumacher. Sidstnævnte var sat til at debutere under 1. træning op til Eifels Grand Prix på Nürburgring for Alfa Romeo, men tåge og dårligt vejr ødelagde muligheden for den unge tysker.

Set ude fra giver det god mening, og ikke mindst PR, at få en 21-årige tysker med et kendt efternavn på kørerlisten, hvilket Steiner også indrømmede under interviewet.

“Det vil jeg bestemt ikke have noget imod. Hvem vil ikke gerne have en Schumacher tilbage i Formel 1?”

“Beslutningen om hvem Ferrari sender afsted, er op til Ferrari, ikke os. Vi kan sige, at vi ønsker den ene eller den anden, men jeg kender jo ikke indholdet af de kontrakter, Ferrari har med deres juniorkørere,” lød det fra Haas-bossen.

Mick Schumacher fører i øjeblikket F2-mesterskabet med 191 point. Herefter følger Ilott med 169 point, Tsunoda med 147 point og Christian Lundgaard med 145 point. På de næste pladser kommer Robert Shwartzman og Nikita Mazapin med hver 140 point.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Helmut Marko: Yuki Tsunoda kører for AlphaTauri næ Vedholdende, men ubekræftede rygter om fyring af K »