Marko: Begge Haas-sæder besat

Formel 1s rygtemølle kører i højeste gear, og nu udtaler Red Bulls særlige rådgiver, Helmut Marko, at begge sæder hos Haas F1 allerede er blevet besat.

Ruslands Grand Prix 2020 . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 19/10 2020 klokken 18:10

Red Bulls særlige rådgiver, Helmut Marko, ved et og andet om Formel 1. Tilsyneladende også om Haas F1 og det amarikanske teams kører-lineup for 2021.

"Så vidt jeg ved, er samtlige sæder taget,” udtalte han til tyske medie
Motorsport Magazin
.

“Et Haas-cockpit er ikke interessant for alle, men de to pladser er også mere eller mindre taget,” fortsatte han.

Hermed hentydede Red Bull-rådgiveren til de tiltagende rygter om, at både Romain Grosjean og Kevin Magnussen allerede har fået sparket og dermed ikke er kombattanter i F1-cirkusset i 2021.

Spekulationerne går på, at Haas vil erstatte de to kørere med russiske Nikita Mazepin og enten Callum Ilott eller Robert Schwartzman. Mazepin er en slags ‘Lance Stroll’, det vil sige søn af en rigmand med mere end almindelig interesse i F1.

I dette tilfælde den russiske milliardær Dmitry Mazepin, der tidligere på måneden blev sat i forbindelse med Haas omkring et rent ‘buy-out’ af teamet og dermed samtidig skaffe et sæde til sønnike.

Er Kevin Magnussen på vej ud af Formel 1? Eller til Red Bull?Er Kevin Magnussen på vej ud af Formel 1? Eller til Red Bull?
Copyright Haas F1


Ilott er i øjeblikket på andenpladsen i F2-mesterskabet efter Schumacher. Mazepin er på sjettepladsen og Shwartzman ligger som nummer fem.

Marko mener også, at Alfa Romeo allerede har besluttet, at deres 2021-lineup bliver Mick Schumacher og veteranen Kimi Räikkönen.

Samtidig benægter Marko ikke, at Red Bull undersøger mulighederne for en afløser til Alex Albons sæde. Men samtidig insisterer østrigeren på, at den britiskfødte thailænder dog er "meget tættere på Max Verstappen" end tidligere.

”Vi har ikke travlt,” understregede han.

"Vi får se, hvordan Albon udvikler sig. Verstappen og Hamilton er helt alene på deres niveau, og så kommer Leclerc. Det er imponerende, hvor godt han kører den Ferrari,” lød det anerkendende.

Nico Hülkenberg og Sergio Perez har været varme emner i medierne til Albons Red Bull-sæde, og Marko afviste ikke rygterne.

"Vi vil tage den, der er mest lovende for hele teamet. Det er her, vi vil analysere dem meget præcist.”

“Det handler ikke om, hvilken (kører, red.) jeg foretrækker, men hvem der er bedst i den samlede pakke,” fastslog Red Bull-rådgiveren.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Williams: Russell ud, Perez ind? Helmut Marko: Yuki Tsunoda kører for AlphaTauri næ »