Nyt chassis til Vettel

De seneste løb har ikke udviklet sig specielt godt for Sebastian Vettel. Nu melder Ferrari ud, at man er åben over for at give tyskeren et helt nyt chassis.

Australiens Grand Prix 2020 . Copyright Ferrari

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 10/8 2020 klokken 18:08

Efter søndagens 70 års Jubilæums Grand Prix på Silverstone i England, var det en temmelig frustreret Sebastian Vettel, der hævede sig ud af bilen efter endnu et miserabelt løb uden point.

Flere medier har peget på et ekstremt dårligt klima mellem Vettel og Maranello-teamet, men det kan vanskeligt forklare, hvorfor den røde racer for andet løb i streg ikke kan komme i pointene.

Vettel var i hvert fald ikke selv i stand til at forklare, hvad årsagen til den manglende fart skyldes.

"To weekender med samme placering… og siden lørdag i sidste uge har jeg ikke været i stand til at gøre nogen form for fremskridt. Det er det, der virkelig gør det mærkeligt," udtalte Vettel på spørgsmålet om, hvorfor der var så stor forskel på hans løb og teamkammeratens, Charles Leclerc, der sluttede som nr. 4.

“Det er lidt svært at bedømme over en omgang, for vi kørte med to forskellige slags downforce, men noget tyder på, at jeg kæmper mest i de langsomme og medium hurtige sving.”

Sebastian Vettel på Silverstone. 70 års Jubilæums GP 2020.Sebastian Vettel på Silverstone. 70 års Jubilæums GP 2020.
Copyright Ferrari Media


“Forhåbentlig bliver de næste løb lidt nemmere og derfor også med et bedre resultat,” lød det optimistisk fra Vettel.

Efter søndagens løb blev Ferraris teamchef Mattia Binotto spurgt, hvorvidt et nyt chassis til Vettel kunne komme på tale, og det var italieneren ikke afvisende over for.

“Det er noget, som jeg ikke har drøftet (med teamet) endnu,” svarede Binotto.

“Det er en del af den diskussion, vi har inden for teamet.”

"Jeg synes, at vi skal være åbne, og hvis det er noget, der kan hjælpe, så hvorfor ikke?”

“Jeg mener, at alt hvad der kan gøres for at hjælpe, skal vi gøre for Sebastian, og jeg ved, fra et team- og kørersynspunkt, at vil vi prøve at gøre det bedre i de næste løb.”

"Det er vigtigt, så vi er åbne for at gøre det (skifte chassiset, red.) Jeg overlader det til køreren og teamet at diskutere og beslutte."

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« 70 års jubilæums GP: Dagen Derpå Får Mercedes også dækproblemer i Spanien? »