Hamilton opretter kommission for etnisk diversitet i motorsporten

Det stigende antal sager om racemæssig forskelsbehandling har inspireret Lewis Hamilton til at oprette et research-samarbejde med henblik på at gøre motorsporten mere multikulturel.

Lewis Hamilton . Copyright BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 21/6 2020 klokken 19:06

De ulykkelige episoder med racemæssig forskelsbehandling i bl.a. USA med efterfølgende dødsfald, har afstedkommet vilde protester og demonstrationer verden over.

Lige fra demonstrationernes start har Mercedes-køreren Lewis Hamilton åbent erklæret sagen sin støtte, og som en konsekvens har køreren netop annonceret, at han har oprettet et såkaldt research partnerskab, der har til formål at gøre motorsport “lige så alsidig som den komplekse og multikulturelle verden, vi lever i”, som briten udtrykker det.

Instituttet hedder The Hamilton Commission og indgår i et forsknings-partnerskab med britiske Royal Academy of Engineering.

Ifølge verdensmesteren er formålet med partnerskabet at “undersøge, hvordan motorsport kan bruges som et værktøj til at engagere flere unge med sort baggrund indenfor videnskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik og i sidste ende ansætte dem i vore teams eller i andre ingeniørbrancher.”

Abu Dhabis Grand Prix 2019. Lewis Hamilton vinder løbetLewis Hamilton vil arbejde for etnisk diversitet i motorsporten. Her fra Abu Dhabis Grand Prix 2019, som Hamilton vandt.
Copyright Mercedes AMG


”Jeg har kæmpet mod racismens stigmatisering i hele min racerkarriere - lige fra børn, der kastede ting efter mig, mens jeg kørte gokart, til at blive hånet af fans med sortmalede ansigter i et grandprix i 2007, som var et af mine første Formel 1-løb,” fortalte Hamilton til den britiske avis The Sunday Times .

”Jeg er vant til at være en af meget få farvede i mine teams, og ud over det, er jeg vant til, at ingen vil forsvare mig, når jeg udsættes for racisme, fordi ingen personligt føler eller forstår hvordan jeg oplever det, ”tilføjede Hamilton.

”Det meste af tiden ser de det ikke engang, og hvis de endelig gør det, lader de deres frygt for at sige noget forkert stoppe dem.”

Mercedes fejrer den sjette VM-titel i trækMere plads til medarbejdere med anden etnisk baggrund end hvid. Her er det Mercedes, der fejrer sin sjette VM-titel i træk (tydeligvis før Corona-virussen)
Copyright Mercedes AMG


”Trods min succes i sporten fortsætter de institutionelle barrierer, der har gjort F1 meget eksklusiv. Det er ikke nok bare at pege på mig eller en enkelt ny sort medarbejder som et meningsfuldt eksempel på fremskridt.”

“Der er ansat flere tusinde folk (farvede, red.) i denne branche, og denne gruppe bliver nødt til at gøre lige så repræsentativ, som den er i det omkringliggende samfund.”

"Jeg stopper ikke med at tale åbent om den u-udtalte racisme, der er i vores samfund," understregede den seksdobbelte F1-verdensmester.

”Det skal være slut med floskler og symbolske gestus,” konkluderede Hamilton. “Jeg håber, at The Hamilton Commission vil muliggøre reel, håndgribelig og målbar forandring."

“Når jeg om 20 år ser tilbage, håber jeg at komme til at se den sport, der gav en genert, sort dreng fra arbejderklassen i Stevenage en fantastisk mulighed, være blevet lige så etnisk varieret som den komplekse og multikulturelle verden, vi lever i.”

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tyske RTL dropper Formel 1 Schumachers manager var imod et comeback »