Williams på vej til at blive solgt

Dårlige resultater på banen og dårlige tider pga. coronakrisen: Det er en dårlig kombination, når man som Williams har kæmpet mange år med økonomien. Nu kan det snart være slut.

Vintertest 1. George Russell i aktion . Copyright Williams F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 29/5 2020 klokken 20:05

Williams Grand Prix Holdings PLC (WGPH) udsendte fredag den 29. maj en pressemeddelse om, at teamet bliver sat til salg som følge af de økonomiske tab i regnskabsåret 2019.

Konkret siger pressemeddelelsen, at det i øjeblikket foretages en „evaluering af de strategiske muligheder.“ Disse muligheder omfatter en kapitalforøgelse, salg af egne andele eller et komplet salg af hele det team, som Frank Williams grundlagde i 1977.

Pressemeddelelsen oplyser også om, at Williams Formel 1-team har opsagt kontrakten med deres hovedsponsor ROKiT. Baggrunden for dette kendes endnu ikke. Der spekuleres i, at ROKiT ikke har levet op til deres betalingsforpligtelser.

Afslutningen på samarbejdet mellem Williams og ROKiT kommer som en overraskelse, fordi sponsorkontrakten blev forlænget i juli 2019 før tid.

WGPH mistede sidste år 13,0 millioner pund, ca. 109 millioner kroner. Årsagen til det dårlige resultat var ”de ringe resultater fra Formel 1-teamet på banen.”

Williams bekræfter, at der endnu ikke foreligger noget bud fra potentielle investorer, men at man har ”seriøse samtaler” med et par få interesserede parter. Det vides endnu ikke, hvem disse parter er.

Williams er dog fortsat i stand til at betale sine regninger og glæder sig til, at Formel 1-sæsonen begynder. Videre siges der: „Bestyrelsen i WGPH er overbevist om, at den strategiske evaluering og salgsprocessen er et rigtigt og fornuftigt skridt for at for at få tid til grundige overvejelser og kunne tage forskellige muligheder med i betragtning."

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Officielt: Renault bliver i Formel 1 Derfor gavner budgetloftet de små teams »